Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

Rasmus Enström har fullt fokus på att vinna mot Storvreta

11 oktober 2018 16:34

Minnet från det tunga nederlaget i SM-finalen i våras sitter fortfarande kvar hos spelarna i IBF Falun.

– Det är klart att det här är en match vi vill vinna, det blir ju också den riktiga värdemätaren på var vi står någonstans, menar lagkapten Rasmus Enström.


Vi träffas i Jalas Arena strax före träningen dagen före matchen mot Storvreta.

– Egentligen vill man ju inte träna nu, man är ju så fokuserad på matchen att man inte vill bli störd på något sätt, förklarar Rasmus Enström.

När man hör honom prata om säsongen så här långt, SM-finalen i våras och den nu stundande matchen mot ärkerivalen Storvreta så ser man i hans ögon vad han menar. Det är en lagkapten som har absolut full koncentration och fokus på att visa vilket lag det är, som också ska vara det ledande laget i ligan.

Köp din biljett till matchen här: https://ibffalun.ebiljett.nu/Home/Tickets/74/false

IBF Falun och fredagens motståndare Storvreta har varit de stora giganterna i svensk innebandy under många år. Lagen har i stort sett prenumererat på en plats i SM-finalen där något av lagen allt som oftast stått som segrare. Senast alltså Storvreta och året innan det, ja då var det IBF som fick lyfta bucklan.

– Visst, det här är ju lite av en tuppfäktning som väntar, inget av lagen kommer att vilja vika ner sig i en sådan här match, menar IBF-kaptenen och jämför matchen lite med den spanska fotbollsligans "El Clasico", mötet mellan Barcelona och Real Madrid.

Tidigare i veckan tog förbundskapten Mikael Hill ut truppen till nästa helgs Euro Floorball Tour i Uppsala. Ett landslag där 13 av 22 spelare återfinns i just Falun och Storvreta, sju från IBF och sex från Storvreta.

– Nu är det fullt fokus på den här matchen sen blir det EFT nästa helg, men där ligger sen huvudfokuset på VM i Prag i december, avslutar Rasmus Enström.