Sirius
SIR

Efter mardrömsstarten - storseger mot Sirius i ligapremiären

19 september 2018 21:42

Det blev till slut en ganska klar seger med 9-3 i ligapremiären hemma mot Sirius. Men bakom siffrorna döljer sig en riktig mardrömsstart då gästerna Sirius tidigt i den första perioden gick fram till en 2-0 ledning, men sen kom det mesta att handla om hemmalaget.

En som verkligen klev fram i premiären var nyförvärvet Adam Colling som svarade för tre av målen.

Det var välfyllda läktare i Jalas Arena i ligapremiären, hela 2 128 personer hade bänkat sig för att se favorittippade IBF Falun i ligapremiären hemma mot Sirius. De blev säkert lite fundersamma hur det hela skulle sluta när gästerna inom loppet av 42 sekunder i den åttonde matchminuten smällde in två snabba mål.

Det skulle sen dröja ytterligare tio minuter in i matchen innan hemmalaget fick utdelning, å då gick det undan. Efter 17.27 satt reduceringen till 1-2 genom nyförvärvet Adam Colling, en spelare som ser ut att bli en säker poängplockare under säsongen.

Endast 21 sekunder senare presenterade han sig för första men inte sista gången den här säsongen, Alexander Galante Carlström utjämnade matchen till 2-2.

Precis innan slutsignalen för den första perioden kom så det viktiga ledningsmålet, 19.44 stod det på matchuret när lagkaptenen Rasmus Enström prickade in 3-2 målet.

Noterbart att IBF Falun vann skottstatistiken i den första perioden med hela 15-2.

Om den första perioden började chockartat för IBF Falun så var det precis tvärtom i den andra. 1.31 in i perioden utökade Emil Johansson till 4-2, assisterad av Galante Carlström. Två minuter senare var det dags för Adam Colling att göra sitt andra mål i matchen. En stund efter 5-2 målet begärde också gästerna Sirius timeout för att om möjligt få ny kraft och energi att komma in i matchen igen.

Men ett IBF som fått målvittring är svårstoppade, 8.36 på matchuret när Emil Johansson ökade på till 6-2, assisterad av Galante Carlström.

Innan periodvilan reducerade Sirius till 3-6, men då hade lite av nerven och energin redan försvunnit ur matchen.

I den sista perioden handlade egentligen allt om IBF och hur stor segern skulle bli. 7.10 på matchuret när Alexander Galante Carlström gjorde sitt andra mål och totalt fjärde poäng i matchen.

8.11 höll sig Omar Aldeeb framme och ökade på till 8-3.

Men vem skulle avsluta målskyttet i matchen för IBF om inte den som inledde det. Nyförvärvet Adam Colling fastställde slutresultatet till 9-3, Collings tredje mål i matchen.

Efter den något trevande inledningen av matchen kom IBF Falun igång ordentligt och visade att bara de får igång sitt spel så blir de svårstoppade i jakten på ett nytt SM-guld.

Noterbart också att laget mest uppmärksammade nyförvärv inför säsongen, centern och landslagets Johan Samuelsson saknades i premiärmatchen på grund av en skada.