17 Apr 1 match
19 Apr 1 match

Förlust efter förlängning hemma mot Pixbo

3 oktober 2018 20:34

Matchen mot Pixbo bjöd på det mesta i form av spänning och offensiv innebandy. Men det är ändå en match som IBF Falun snabbt vill glömma. ledning med 9-4 en bit in i den sista perioden slutade med förlust 9-10 efter förlängning.

IBF Falun som hamnat i underläge i alla de tre inledande matcherna i ligan ville inte hamna i samma läge i mötet mot Pixbo.

Efter en spelmässigt ganska jämn och stabil inledning när lagen skapade ett par lägen var, tog IBF Falun över allt mer av det offensiva speleet.

Ganska logiskt kom också 1-0. Emil Johansson tog emot bollen bakom målet, avancerade framåt och hittade luckan i försvaret som behövdes för att pricka in ledningsmålet.

Omgående efter målet drog Pixbo på sig en utvisning. Då tog det bara 16 sekunder för IBF att utnyttja den möjligheten när Rasmus Enström hittade fram med en passning till den glödhete Omar Aldeeb som satte 2-0 målet.

Aldeeb som stod för fyra passningspoäng i den senaste matchen borta mot Örebro

Pixbo tog vara på chansen när den kom. En utvisning 11.01 in i perioden och det tog bara 11 sekunder och bortalaget genom Martin Östholm drog på ett dragskott ganska långt utifrån som letade sig in lite retfullt bakom en något skymd Johan Rehn i IBF-målet.

Reduceringen störde inte lagmaskinen IBF Falun som rullade på med sitt snabba offensiva spel. 4-1 kom också före periodvilan, 18.49 när Simon Berg spelade fram Rasmus Enström och därmed kunde IBF gå till pausvila

– Överlag tycker jag att vi gör en riktigt bra period, summerade Johan Samuelsson efter den första perioden. Johan som missde de inledande matcherna i serien gjorde hemmadebut i matchen mot Pixbo.

Inledningen av den andra perioden blev riktigt jobbig för IBF.

Pixbos lagkapten Martin Östholm fick hålla bollen länge innan han drog in reduceringen till 4-2. Östholms andra mål i matchen. Bara minuten senare var det dags igen. Ett blixtrande anfall och Pixbo var med i matchen igen.

Men IBF var inte beredda att släppa matchen. 7.32 in i perioden bjöds publiken på ett riktigt snyggt anfall. Ett snabbt pass över från högerkanten från Casper Backby över till andra kanten där Malte Lundmark drog på direkt och satte bollen högt upp i det bortre krysset.

Pixbo släpptes in i matchen igen en dubbelchans direkt efter Faluns mål och reducering till 5-4.

Utvisning för Pixbo och Falun fick till ett rejält tryck där Alexander Galante Carlström laddade för ett direktskott. Men en misslyckad träff lurade hela Pixboförsvaret och en något överraskad Emil Johansson kunde retfullt enkelt pricka in 6-4 i öppet mål.

Den andra perioden bjöd verkligen på en publikvänlig och offensiv innebandy från båda lagen.

IBF med ett fortsatt lite högre tempo rullade på och Rasmus Enström kunde utöka ledningen till 7-4 assisterad av Adam Colling.

Det målet och när Johan Fahlström 1.50 före pausvilan kunde öka på till 8-4 gav lite andrum och ett bra utgångsläge inför den sista perioden

– Vi fick en riktigt dålig start på perioden, men jag tycker att vi kommer igen bra både mål och spelmässigt, summerade Emil Johansson efter den andra perioden.

IBF fick också den start de ville ha på den sista perioden. Det bjöds på ett riktigt mönsteranfall när Emil Johansson hittade fram till Galante Carlström, istället för att gå på avslut la han över bollen till en helt frispelad Omar Aldeeb, hans andra mål i matchen.

Pixbo hade trots ett underläge med fem mål långt ifrån gett upp matchen. Reduceringen till 9-5 kom efter 4.25. Det skulle även komma ytterligare mål från gästerna.

Med två spelare utvisade tvingades Johan Rehn till slut släppa ytterligare en boll bakom sig.

Med 12.12 på matchuret kom 9-7 och då blev det rejält med ner i matchen igen.

Med fyra minuter kvar av matchen begärde Pixbo timeout och bara sekunderna därefter så kom ytterligare en reducering från gästerna.

IBF hade i det här läget märkbart svårt att få grepp om så väl spelet som skärpan i de avslut som laget ändå skapade.

Men det skulle komma även en kvittering, med 45 sekunder kvar av matchen drog lagkaptenen Martin Östholm på ett dragskott som letade sig in bakom en skymd Johan Rehn.

Vem kunde tro det att det skulle stå lika, 9-9 vid full tid när IBF hade en ledning med fem mål i den sista perioden.

I förlängningen radade IBF upp ett par fina möjligheter att avgöra i inledningen men när Pixbo väl fick chansen till kontring, ja då gick det som det gick i den tredje perioden. 01.38 in i förlängningen avgjordes Pixbo med sitt sjätte raka mål i matchen.