Falun
FAL

Tre härliga poäng i bortamatchen mot Växjö

4 november 2018 18:34

IBF Falun fick kämpa för poängen och segern borta mot Växjö. Avgörandet kom i den sista perioden då Alexander Galante Carlström och Rasmus Enström blixtrade till med varsitt mål och fixade segern 6-5.

Det blev en händelserik och målrik inledning på matchen. Hemmalaget chocköppnade med ett ledningsmål redan efter 01.40. Kvitteringen från IBF kom sedan i den åttonde matchminuten genom Omar Aldeeb.

Sen följde två snabba mål, återigen var det hemmalaget som tog ledningen. Men en snabb replik av IBF gegnom Casper Backby 27 sekunder senare och IBF var ikapp igen. Då stod matchuret på 10.03.

Sen kom en snabb omställning och Falun kunde kontra in ledningsmålet till 3-2 genom Malte Lundmark efter 11.38, första gången IBF var i ledningen i matchen.

Sen följde ett liet ställningskrig, där IBF hade ett par riktigt bra lägen att öka på ledningen. Istället var det hemmalaget som skulle avsluta målskyttet bara 49 sekunder före pausvilan.

– Vi måste hålla tätt och inte släppa till så många kontringar, kommenterade Omar Aldeeb i den första periodenvilan.

Den andra period bjöd också på ett tätare och mer fysiskt spel från båda lagen. Tydligt att inget av lagen ville släppa till några kontringar. Växjö fick dock chansen i ett powerplay, och det var det som behövdes för att överlista Johan Rehn i Falumålet.

Även Falun fick chansen till ett powerplay och satte hårt press mot hemmalaget. Målet kom precis när Växjö blev fullt manskap på plan igen.

Omar Aldeeb skickade in ett dragskott långt utifrån högerkanten som letade sig in i Växjömålet. Aldeebs andra mål och tredje poäng i matchen.

– Vi måste skärpa till oss i närkamperna och sen räcker det inte med att en formation levererar framåt om vi ska vinna det här, kommenterade Johan Samuelsson efter den andra perioden.

Visserligen var det Växjö som återtog ledningen i den sista perioden. Men sen klev de fram precis som Johan Samuelsson efterlyste i paus. Alexander Galante Carlström ordnade kvitteringen och Rasmus Enström 5-6 och ny ledning för Falun efter 11.20.

Den upphämtningen och vändningen räckte och det säkrade segern och tre mycket viktiga poäng i toppstriden för IBF.

– Vi gör en bra bortamatch tycker jag, lite trevande i första perioden där vi bjuder på lite för mycket, annars får vi till det bra, analyserade Rasmus Enström till SSL Play direkt efter matchen.