Falun
FAL

Tung finalförlust för andra året i rad

27 april 2019 17:24

Trots en 3-0 ledning halvvägs in i finalen lyckades Storvreta vända och vinna SM-finalen med 5-3.

Det blev förlust i SM-finalen för andra året i rad för IBF Falun. Återigen blev Storvreta övermäktiga i finalen där de vände ett 0-3 underläge till seger 5-3.

Falun var i ledningen med 3-0 efter halva matchen. Detta efter ett mål av Jonas Adriansson och två genom Omar Aldeeb. Så långt hade IBF Falun bra kontroll på spelet och matchen.

Men Storvreta fick energi i och med reduceringen till 1-3 efter 11.24 i den andra perioden. Ett par minuter senare tilldömdes man även ett straffslag där Alexander Ruud lyckades överlista Johan Rehn i IBF-målet.

När Storvreta sedan kvitterade till 3-3 i mitten av den sista perioden ökade spänningen och dramatiken.

Storpubliken i Globen 13 448 personer bjöds verkligen på en rafflande final som tyvärr föll Falun ur händerna.

14.17 in i den tredje perioden fick de in 4-3 och var för första gången i finalen i ledning.

När Falun gick för kvittering och tog ut målvakten punkterade Storvreta istället matchen genom att göra 5-3.

– Jag tycker ändå att vi gör en bättre final än förra året. Vi hade matchen, men de får ett momentum och med sin lagmaskin så lyckades de ta hem det här. Det känns tungt så klart, konstaterade lagkaptenen Emil Johansson efter matchen.