Falun
FAL

Förlust med uddamålet borta mot Dalen

23 september 2018 21:15

Det blev en tung förlust med uddamålet 6-5 borta mot Dalen. Alexander Galante Carlström svarade för två mål och en assist i matchen.

Precis som i premiären hemma mot Sirius i onsdags hamnade IBF även i ett 0-2 underläge i bortamötet mot Dalen. Umeålaget som besegrade SM-finalisterna Storvreta i sin seriepremiär. IBF reste sig dock och fick till en reducering innan slutsignalen av första perioden.

I den andra perioden gick det undan, på 33 sekunder både reducerade IBF genom Johannes Larsson och tog även ledningen med 3-2 genom Johan Fahlström. Då trodde nog de flesta att lagmaskinen IBF Falun hade börjat komma igång på allvar. Men det kom snabbt av sig då hemmalaget i den femte och sjätte matchminuten gjorde två mål och återtog ledningen.

När hemmalaget sedan ökade på till 5-3 i inledningen av den sista perioden blev det rejäl uppförsbacke för IBF. Alexander Galante Carlströms reducering i mitten av perioden gav dock nytt hopp om nya poäng, men i jakten på en kvittering med 1.35 kvar kom ytterligare ett Dalen mål. Galante Carlström han dock med ytterligare ett mål och reducering till 5-6 med minuten kvar att spela. Men närmare än så kom inte IBF den här kvällen, då Dalen återigen visade att de är att räkna med i kampen om topplaceringarna i tabellen där här säsongen.