HUVUDPARTNERS

IBF Falun

toppbild_foreningen.jpg

IBF Falun bildades 1993 och satsningen var medvetet elitinriktad. Föreningen arbetar mot högt ställda mål och ska gå i spetsen för innebandyns utveckling i Sverige – och världen.

Det målmedvetna arbetet har resulterat i att föreningen idag har både herrlag och damlag i Superligan. Föreningen har inte mindre än två SM-Guld, fyra SM-silver och nio bronsmedaljer i seniorsammanhang, varav det senaste från 2014 då herrlaget tog föreningens andra guldmedalj.

Sedan ett par år tillbaka så har även föreningen ett rullstolslag som sedan starten har etablerat sig som ett av Sveriges bästa lag, även de med ett antal SM medaljer. 

En milstolpe i föreningens historia var året 2005 i Februari då föreningen beslutade sig för att skaffa ännu bättre sportsliga- och kommersiella förutsättningar. Då startade byggnationen av vår egna arena, FaluKuriren Arena. Den ägs av föreningen genom ett dotterbolag och färdigställdes helt inför säsongen 2008/2009. Arenans publikkapacitet under idrottsevenemang är på 2.400 åskådare.

IBF Faluns framgångar säkerställs inte minst av vår systerförening IBF Falun Ungdom som varje år fostrar nya talanger till elitverksamheten. Föreningen har även ett nära samarbete med de två innebandygymnasium som finns i Falun.

IBF Falun är en redan en innebandyförening att räkna med och kommer att så vara under många år framöver!

      

Välkommen!

2012-09-14

Aktuellt

Nyhetsarkivet

IBF TWEETS