Lördag
24 Feb 2 matcher
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Söndag
07 Apr 1 match

Simon Berg inför kvartsfinal 4

25 mars 2022 13:00

Kvartsfinalserien rullar vidare och IBF Falun åker ner till Mullsjö med en 2-1 ledning i matcher och chansen att sätta rejäl press på Mullsjö vid en vinst i morgondagens match som spelas klockan 19:00. Förra bortamatchen slutade med förlust, men Simon Berg vet vad som krävs för ett bättre resultat: ”Vi måste behålla lugnet, hålla i bollen och inte lägga så mycket fokus på dem.”


Ni vann senast med 7-6 och tog tillbaka ledningen i matchserien. Hur sammanfattar du matchen?

Vi började matchen sådär tycker jag, men vi kom in i matchen sen och gjorde en bra match ändå. Stundtals är vi bra men vi har en del perioder där vi slarvar lite för mycket, det blev en del bolltapp bland annat.

Det har varit heta känslor i kvartsfinalserien än så länge men ändå rätt få utvisningar. Hur tycker du att domarna har lagt nivån i slutspelet?

Jag gillar att spela slutspel när det blir lite mer gruff och hetare matcher. Jag tycker att domarna släpper på lite mer nu under slutspelet jämfört med seriespelet. Sen det har blivit några dubbelutvisningar som varit lite onödiga, det är bättre att de låter oss spela vidare tycker jag.

Du hamnade i lite bråk med Mullsjös Simon Karlsson senast. Hur är det att möta samma lag och också ofta samma femma match efter match såhär?

Det är klart att man bygger upp lite av ett hat mot vissa personer på planen, spelare som man inte gillar. Nu senast så hände det en grej på uppvärmningen som gjorde mig irriterad, det höll i sig tills matchen drog i gång. Sen är det bara bra för mig, jag spelar bättre när jag är lite sur tycker jag.

Dags för ny bortamatch ikväll. Hur går tankarna inför matchen?

Det ska bli kul, vi spelar match hela tiden nu känns det som. Men det är dags att vi tar en seger där nu och sätter lite press på dem.

Ni förlorade senaste bortamatchen. Vad behöver ni göra bättre på imorgon för att vinna?

Vi måste behålla lugnet, hålla i bollen och inte lägga så mycket fokus på dem. Fokuserar vi på vårt spel och inte stressar så kommer det gå bra.