Söndag
24 Mar 2 matcher
Tisdag
26 Mar 1 match
Onsdag
27 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Söndag
07 Apr 1 match
Tisdag
09 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 1 match

Omar Aldeeb skriver nytt treårskontrakt med IBF Falun

7 februari 2019 16:30

Vi är idag mycket glada att kunna berätta att vi har kommit överens med Omar Aldeeb om ett nytt kontrakt som sträcker sig över de tre kommande säsongerna.


Omar Aldeeb, 23 anslöt till IBF Falun i slutskedet av säsongen 2016/17. Men det var förra säsongen som var hans första riktiga säsong i klubben. Å vilken debutsäsong det blev med 72 poäng (35 mål och 37 assist) på 41 matcher i SSL och slutspelet.

  • Det här betyder mycket för oss, vi är inne i skapandet av det framtida IBF Falun. I den ständiga föryngringsprocess klubben jobbar efter. Vi tittar både på kort och lång sikt och där är Omar Aldeeb en oerhört viktig pusselbit. Jag är helt övertygad att han kommer fortsätta utvecklas till den superstjärna han har potential att bli i klubbens regi, kommenterar klubbchef Patrik Klockare Bäck.

Omar Aldeeb har IK Strängnäs som moderklubb. Men det var sedan i Strängnäs IBK som karriären tog fart på seniornivå och det var också där som IBF Falun fick upp ögonen på honom. Strängnäs IBK med Omar i laget gick från div 1 upp i Allsvenskan och väl där ledde det direkt till SSL-kval. Men det var också där som IBF Falun höll sig framme och värvade Omar till IBF Falun.

Att ta klivet in i IBF Falun, ett lag som alltid har kravet på sig själva att vara med i toppen och kämpa om SM-guld och andra titlar har inte varit något problem för Omar Aldeeb.

Det har också resulterat i att han vid ett par tillfällen blivit uttagen i A-landslaget. Men tyvärr vid båda tillfällena har han tvingats lämna återbud på grund av skada, nu senast till Finnkampen förra helgen.

Det nya kontraketet med Omar Aldeeb är skrivit på tre säsonger och sträcker sig därmed över säsongen 2021/22.