Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

Linus Holmgren inför semifinal 3

8 april 2022 17:54

Semifinalserien rullar vidare och i dagens hemmamatch som spelas klockan 18:30 har IBF Falun chansen att ta ett rejält grepp om matchserien. Stämningen på läktarna fortsätter att hålla hög klass och det är något som uppskattas av IBF Faluns slutspelsjoker Linus Holmgren: ”stödet från läktarna har stor betydelse för oss spelare.”


Ledning med 2-0 i matcher efter en klar seger med 9-2 på bortaplan. Hur sammanfattar du matchen?

Det var lite avvaktande start från båda lagen tycker jag, man höll i bollen på egna planhalvan och ville inte ge bort något gratis. Sen släpptes det på lite i andra perioden men det var fortfarande rätt tajt inför tredje perioden, men där får vi bra utdelning i alla femmorna och då kommer målen.

Det blir sällan så stora vinstsiffror när lagen möts. Vad var skillnaden nu tror du?

Jag vet faktiskt inte, någonstans tycker jag att det vanligtvis blir att man vill försvara en ledning och blir lite passivare, men igår släppte vi loss och spelade vårt spel hela matchen. Fast vi hade ledningen med något mål så fortsatte vi i samma stil och när vi sen fick utdelning så rann det i väg.

Johan Samuelsson sa inför semifinalerna att du och Casper skulle bli lagets semifinal-jokrar och du har svarat med tre mål på två matcher. Du verkar trivas bra mot Storvreta?

Haha det vet jag inte, men jag har fått göra några skitmål nu, speciellt första målet igår. Sen är det alltid skönt att få göra mål, jag har inte varit bortskämd med det tidigare precis, kul att få lite utdelning nu.

Matchserien vänder tillbaka till Falun nu med match på Guide Arena. Hur har stämningen på läktaren varit under slutspelet tycker du?

Det har varit grymt, det blir ett jäkla tryck på matcherna. Det blir svårt att kommunicera på planen, man får köra mycket med kroppsspråk för man hörs inte på planen. Sen märks det i hela staden att man vill att vi ska vinna, stödet från läktarna har stor betydelse för oss spelare.

Vad blir avgörande för att vinna dagens match tror du?

Det är det som är roligt med slutspel och innebandy generellt, oavsett vad som hände i förra matchen så kan det bli en helt ny matchbild idag. Man kan inte ta något för givet och måste göra jobbet. Vi måste våga spela ut och spela vårt spel, vi får inte bli för försiktiga och underskatta dem bara för att vi leder nu. Så vi får gå ut hårt från början och det blir en väldigt viktig match, det är stor skillnad på att leda med 3-0 eller med 2-1 i matcher.