Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 1 match
Lördag
21 Sep 1 match
Tisdag
24 Sep 1 match
Lördag
28 Sep 2 matcher
Söndag
29 Sep 1 match
Onsdag
02 Okt 1 match
Lördag
05 Okt 1 match
Lördag
12 Okt 1 match
Söndag
13 Okt 1 match
Onsdag
16 Okt 1 match
Lördag
19 Okt 1 match
Tisdag
22 Okt 1 match
Lördag
26 Okt 2 matcher
Lördag
02 Nov 1 match
Söndag
03 Nov 1 match
Söndag
10 Nov 1 match
Lördag
16 Nov 2 matcher
Onsdag
20 Nov 1 match
Lördag
23 Nov 2 matcher
Onsdag
27 Nov 1 match

Allsvenskans bäste målskytt klar för IBF Falun

21 mars 2019 18:28

Han har öst in mål i Allsvenskan för sitt RIG Umeå och i juniorlandslaget. Nu har Victor Wettergren skrivit på för IBF Falun inför nästa säsong.


IBF Falun är stolta att presentera och välkomna Victor Wettergren till klubben. Victor som just nu går sista året på Riksidrottsgymnasiet uppe i Umeå där han representerar RIG Umeå har nu gjort sitt val och det föll alltså på IBF Falun.

Victor Wettergren, född 2000 och med Nykvarn som moderklubb är Allsvenskans bäste målskytt den här säsongen och har länge haft epitetet "supertalang", med all rätt.

– Vi är så klart både glada och stolta att Victor valde att komma hit till oss i IBF Falun. Vi är ju inne i ett föryngringsarbete med truppen och att då knyta till oss Victor med sin fina utvecklingskurva känns så klart mycket bra, kommenterar IBF Faluns sportchef Patrik Klockare Bäck.

Victor Wettergren tog tåget ner från Umeå under torsdagen för att på plats bevittna sitt nya lag i den första SM-kvartsfinalen mot Pixbo Wallenstam. – Det känns skönt att vara här, har inte sett någon match på plats tidigare så man är ju lite nyfiken på stämningen kring matcherna, berättade Victor när han precis hoppat av tåget i Falun.

Där välkomnades han av klubbchefen Patrik Klockare Bäck som överlämnade den rosa matchtröjan med nummer 19 som Victor kommer att bära i IBF Falun. – Victor är rightskytt vilket är ett stort plus, sen har vi också fastnat för hans attityd och mentalitet. Det är lite av en Galante Carlström junior över honom. Victor tror på sig själv och har gått självförtroende och är lite kaxig, det gilalr vi kommenterar Patrik Klockare Bäck.

Flera av spelarna i IBF Falun känner han igen sedan tidigare. I U19-landslaget har han spelat ihop med både Malte Lundmark och Emil Kalentun. Senast i Finnkampen i Finland spelade han en hel del ihop med just Malte Lundmark.

I Allsvenskan där här säsongen har Victor verkligen levererat. På 22 matcher står han noterad för 50 poäng, fördelade på 39 mål och 11 assist, imponerande för en ung spelare som gör sin första säsong på den nivån.

Victor inledde sin innebandy karriär hemma i Nykvarn. Han gjorde även en säsong i Salem innan flytten gick upp till Riksidrottsgymnasiet i Umeå där han förra säsongen var med och förde upp laget i Allsvenskan.

Än en gång hälsar vi Victor hjärtligt välkommen till IBF Falun och den rosa familjen #ibffamily.