Lördag
24 Feb 2 matcher
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Idag 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 2 matcher
Torsdag
04 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Söndag
07 Apr 1 match

Inför SM-finalen: Emil Nilsen

21 april 2022 09:40

Första slutspelet, men också första finalen. Vem som helst hade varit nervös inför sin första SM-final på Avicii Arena, i stället ser Emil Nilsen fram emot finalen och den upplevelse som det kommer bli: ”Vi ska göra finalen till en fest i Avicii Arena!”


Du gör ditt första slutspel. Hur är känslan än så länge?

Det har varit precis som jag önskat att ett slutspel ska vara egentligen. Först skicka ut Mullsjö som är en gammal rival från min tid i Jönköping, sen slå Storvreta i en semifinal, det kan inte bli bättre. Nu är det en match kvar att ge allt vi har och det ska bli kul, vi är laddade och ska göra årets bästa match.

Ni vann semifinalserien mot Storvreta med 4-1 i matcher. Hur skulle du sammanfatta matchserien?

Det är små marginaler i flera matcher men vi är starka och har tre kedjor som rullar på. Vi får en bra start i första matchen där vi får ett mentalt övertag efter vinsten i förlängningen, torskar vi den kan matchserien se helt annorlunda ut. Men över sju matcher är vi det starkaste laget och jag har svårt att se någon slå oss över sju matcher, så starka är vi.

Det blir Kalmarsund i finalen. Hur är känslan inför finalen?

Jag har en bra känsla inför finalen och ser fram emot att möta Kalmarsund. Jag har spelat mot dem många gånger i Jönköping, både i allsvenskan och SSL. De är ett bra lag så det blir en tuff nöt att knäcka.

Hur ser uppladdningen ut nu veckan inför finalen?

Vi har haft lite ledigt över påsk, sen nu i veckan har vi samlats igen och kört varje dag. Det har blivit mycket spel fem mot fem för att få upp tempot, vi har haft lite vila nu efter sista matchen och nu måste vi komma upp i rätt nivå igen. Sen åker vi till Stockholm senare idag för att förbereda oss inför finalen på lördag.

Hur tror du matchbilden kommer se ut?

Det är mycket upp till oss, hur vi vill att matchen ska se ut. Kalmarsund vill med sitt man-man-försvar att det ska bli ett ställningskrig, då ska vi skruva upp tempot för det är då vi trivs som bäst. Vi ska sätta prägel på matchen och ta tag i det från start. Sen har vi många spelare som spelat final förut, det är bara att ta rygg på dem och spela det spel som tagit oss till final. Vi ska göra finalen till en fest i Avicii Arena!

Vem tror du blir Faluns finaljoker?

Jag tror att Mange Jansson överraskar lite och sätter dit något mål!