Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

Alexander Galante Carlström inför semifinal 1

4 april 2022 09:47

Båda lagen vann sina kvartsfinaler med 4-1 och man vann båda sina hemmamatcher när lagen möttes i seriespelet. Men IBF Falun har något som Storvreta inte har, nämligen grundseriens och slutspelets skytte- och poängkung Alexander Galante Carlström som går in i semifinalen med fin form: ”nu börjar det roliga på riktigt och det ska bli kul med semifinal.”


Seger med 4-1 i matcher mot Mullsjö. Hur skulle du sammanfatta kvartsfinalerna?

Vi gjorde en bra kvartsfinalserie tycker jag. Det var en plump på bortaplan som vi inte var nöjda med, men annars en gedigen insats från vår sida. Vi en tajt match hemma som vi vann med 7-6, där blev det lite för jämnt men vi vinner serien med 4-1 och det talar sitt tydliga språk. Du leder både skytteligan- och poängligan med 10 mål och 14 poäng. Hur känns formen och vad tycker du om din egen insats än så länge?

Formen känns bra. Såklart är jag nöjd med att ha hjälpt laget till att vinna kvartsfinalen. Sen har jag varit bra hela året tycker jag, nu börjar det roliga på riktigt allvar och det ska bli kul med semifinal.

Ni möter Storvreta i semifinal. Hade du helst mött dem i semifinal eller final om du fått välja?

Det spelar ingen roll egentligen för min del. Men det blir lite mer rättvist att mötas i en semi över sju matcher, då vet man att det bästa laget kommer gå vidare. I en match kan vad som helst hända och det kan bli mer tillfälligheter som avgör. Nu får vi visa i semin att vi är det bättre laget och det ska bli kul att möta Storvreta och få fäktas lite mot dem i några matcher.

Du är en av de mer rutinerade spelarna i laget. Hur står sig årets lag mot hur man har varit tidigare säsonger tycker du?

Vi vann serien och visade att vi är väldigt starka tycker jag. Sen har vi byggt på oss mycket rutin från tidigare slutspel så vi vet vad som krävs för att vinna. Sen är Storvreta också bra, jag tror båda lagen är redo inför denna semifinalserie och att det kommer bli flera tuffa matcher. Men vi har hemmaplansfördel och har visat att vi är ett väldigt bra lag, vi går in i semin med stort självförtroende.

Första matchen spelas idag hemma på Guide Arena. Hur viktig är hemmaplansfördelen?

Den är otroligt viktig, den har varit avgörande flera gånger i min karriär. Vi vet att vi är starka hemma på Guide Arena och har visat det flera gånger, det är något som kan avgöra denna serie. Sen måste vi lägga ner mängder av tid och arbete och sedan göra jobbet på planen för att kunna vinna.

Vem tror du blir Faluns semifinal-joker?

Jag skulle säga Patrik Burman, han var het senast!