Lördag
24 Feb 2 matcher
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Söndag
07 Apr 1 match
Hemma
Storvreta
STO
Borta
Falun
FAL

"Det här är ingen vanlig match"

26 april 2019 09:41

IBF Falun har gått och väntat på det här i ett år nu, ända sedan den snöpliga finalförlusten förra året. – Ja äntligen, det är något som vibrerar i laget just nu, säger tränaren Thomas Brottman nu när finalen mot Storvreta närmar sig.


IBF Falun laddar nu det sista inför SM-finalen vid 15-tiden på lördag mot Storvreta i Globen.

Genom hela säsongen och nu i slutspelet så har fokuset blickat mot den där så åtråvärda finalplatsen.

– Vi har längtat till den här matchen i ett år nu och det känns verkligen i laget, det är något som vibrerar, berättar Thomas Brottman. Han om någon vet ju hur det är och ska kännas inför en SM-final. Brottman med nio SM-guld, som kan bli ett tionde... Fyra har han tagit som spelare och fem som tränare. Två av gulden som tränare kom också under de säsonger han stod i båset som tränare för Storvreta.

I Falun har det blivit tre SM-guld för Brottman, man för IBF Falun som förening så jagar man nu sitt femte guld.

– Det är givetvis svårt att behandla en final som en "vanlig" match, men vi tror att om vi hittar balansen mellan lagom anspänning och en galen intensitet så har vi mycket vunnet, säger Brottman om sin analys och recept på att det är IBF Falun som plockar hem guldet.

Hur har ni förberett er inför finalen efter vinsten mot Mullsjö i semifinalen? – Vi har tränat på som vanligt. Försökt hålla samma rutiner och fokus som vanligt, på våra egna prestationer, berättar Brottman.

I veckan stod det också klart att Emil Johansson fick utmärkelsen "Årets spelare" i svensk innebandy, vad säger du om det?

– Jag tycker det var länge sedan som det var så självklart och ohotat vem som skulle utses till Årets spelare. Emil har konstant presterat på en väldigt hög nivå hela året. Jag är väldigt glad att vi har honom i laget och att jag får jobba med honom, avslutar Thomas Brottman.