Nacka
NIBK

En riktigt tung förlust i seriefinalen

9 februari 2019 15:38

Det blev tvärstopp för damerna i seriefinalen hemma mot Nacka som vann med 6-1. Nacka kopplade därmed ett rejält grepp om seriesegern där de nu har ett försprång på sex poäng till IBF Falun.

Nej seriefinalen hemma mot Nacka gick inte alls som IBF Falun hade tänkt sig. Ett mål för gästerna redan en minut in i matchen gav en liten fingervisning av hur det hela skulle sluta.

Att mycket stod på spel det visste så klart båda lagen före matchen. Segraren i matchen skulle stå som serieledare vid slutsignalen. Det bjöds också på ett ganska tillknäppt spel i den första perioden där lagen höll sina positioner, lite avvaktande. Men när chanserna väl dök upp så var det gästerna som hade marginalerna på sin sida och gjorde de där viktiga målen.

0-3 efter den första perioden såg inte ut som någon omöjlighet för IBF att jobba sig i kapp.

I den andra perioden fick IBF chansen till ett powerplay men detta utan resultat. Det var också det enda som noterades i matchprotokollet i perioden.

Men ett rejält spelövetag och 8-2 i skott i den andra perioden så väntade man bara på den där viktiga reduceringen i sista perioden.

Men när inledningen av den tredje perioden upprepade från den första, med ett mål för gästerna redan efter en minut, ja då såg det riktigt tungt ut.

IBF fick chansen i ett powerplay men när inte det gav resultat och tiden rullade på tog tränaren Danne Dalbjer en timeout 15.15 in i perioden.

Det som skulle tillföra energi och taktik för att om möjligt komma in i matchen, slog direkt tillbaka med att Nacka bara 17 sekunder därefter ökade på sin ledning till 5-0. Ett riktigt tungt bakslag för hemmalaget, som där mer eller mindre fick se matchen förlorad.

Visserligen fick man till en reducering till 1-5 genom Johanna Holmbom efter 18.03. Men det var ändå Nacka som fick sista målet i matchen och fastställde slutresultatet till 1-6 i seriefinalen.

Det här betyder att Nacka utökade sin serieledning, sex poäng före IBF Falun.