Falun
FAL

Härlig seger med uddamålet på bortaplan

13 januari 2019 14:57

Efter en målmässigt jämn kamp genom hela matchen lyckades till slut IBF Falun genom Lovisa Stenbergs 6-5 mål plocka med sig tre poäng hem från bortamötet mot Bele/Barkarby.

Motståndarna Bele/Barkarby på sjätte plats i tabellen fortsatte att sätta press på Falun. Senast när lagen möttes i Falun åkte de hem med två poäng efter att ha avgjort i förlängningen.

I mötet i Jakobsbergs Sporthall var det också hemmalaget som fick en smakstart med 1-0 redan efter en minut.

Hemmalaget var också i ledningen med 3-2 en bit in i den andra perioden innan IBF genom mål av Tone Einstulen och två genom Anna Dömstedt kunde gå upp i en 5-3 ledning.

Tre viktiga mål som gav IBF lite andrum, men inte mer än att hemmlaget fick till en reducering innnan pausvilan.

5.21 in i den tredje perioden fick IBF ett gyllene läget itll att utöka ledningen när man tilldömdes ett straffslag. Men den gången ville det sig inte för Anna Dömstedt.

Istället var det hemmalaget som bara 17 sekunder senare fick in en kvittering. Men den här gången var det IBF som hade marginalerna på sin sida i den sista perioden. Lovisa Stenbergs 6-5 mål i mitten av perioden höll sig matchtiden ut och tre värdefulla poäng in på kontot i jakten på en kvalplats till SSL.