Lördag
24 Feb 2 matcher
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Idag 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 2 matcher
Torsdag
04 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Söndag
07 Apr 1 match

Simon Berg får chansen i landslaget

25 januari 2019 13:33

Återbud till landslaget. Då får IBF Faluns Simon Berg chansen att göra debut i landslaget i samband med Finnkampen nästa helg.


Tre spelare, Växjös duo Markus Jonsson och Niklas Ramirez, och Storvretas Albin Sjögren har tvingats tacka nej till Finnkampen i finska Esbo 2 februari.

In som ersättare kallas nu IBF Faluns Simon Berg tillsammans med Mattias Samuelsson från Storvreta och Johannes Wilhelmsson från Höllviken.

– Tanken är att den är truppen ska bestå av tre delar. Det är vår minivariant av en januariturné där vi skulle ha en liten stomme som skulle bidra med rutin, en liten större grupp som har varit med en del som skulle få mer ansvar, och en grupp helt nya spelare. Nu har vi tappat några av de som har haft mycket erfarenhet, därför blir Mattias Samuelsson aktuell igen, säger förbundskapten Mikael Hill till innebandy.se.

I den trupp som redan har flera debutanter skrivs nu även Simon Berg till den skaran. Faluns back har imponerat både framåt och bakåt den här säsongen. En annan debutant är ju lagkamraten Omar Aldeeb. Övriga IBF-spelare i truppen är Johan Samuelsson och Emil Johansson.

– Simon fanns med in i det sista när vi satte truppen. När det blev återbud på backsidan blev han högaktuell. Han har varit väldigt lovande i många år, sedan U19-landslagstiden och när han kom till Falun. Han spelar med pondus i försvar och anfall och börjar mer och mer närma sig en nivå där han är en komplett back, säger förbundskapten Hill.