Falun
FAL

IBF Falun klara för SM-semifinal

29 mars 2019 21:08

IBF Falun gjorde processen kort med Pixbo Wallenstam, vann kvartsfinalserien med 4-0 i matcher och är nu klara för semifinalspelet.

Ja vad skulle Pixbo hitta på för att störa Falun efter tre raka förluster? Det var den stora frågan inför den fjärde SM-kvartsfinalen där det var vinna eller försvinna för Pixbo.

Pixbos tränare Jonas Eliasson kommenterade det också inför matchen att det var svårt att säga, och förbereda sig på hur man skulle få stopp på Falun med "alla sina" landslagsspelare.

– Det ska vara svårt att syna vår taktik och vårt spel, vi ska vara svårlästa och på det sättet vill vi skapa kaos för motståndarna, kommenterade IBF-tränaren Thomas Brottman inför nedsläpp.

Svaret blev återigen en drömsstart för Falun som chockade Pixbo med att gör 1-0 efter 1.33, detta i spel fyra mot fem när Malte Lundmark satt utvisad.

IBF kom till spel i den här matchen utan Johan Fahlström och Johannes Larsson, den senare febersjuk.

Med tre segrar i ryggen var det ett lugnt och disciplinerat IBF Falun som rullade på i den första perioden. Man visst ju att Pixbo hade all press på sig att kliva fram och stå för det offensiva.

Men istället som i de tidigare matcherna i den här kvartsfinalserien så vägde det mesta över i IBF Faluns favör och efter att Omar Aldeeb slagit in en retur från Thomas Holmgren så kunde man gå till pausvila med en 2-0 ledning.

Pixbo fick sina chanser i inledningen av den andra perioden att sätta press på IBF. Först en straff där Andreas Stefansson utmanade Johan Rehn som dock höll tätt. Men Stefansson fick sin revansch minuten senare när Pixbo fick sin vikita reducering till 1-2.

Om det målet gav hemmalaget lite hopp så släcktes det rejält när Johan Samuelsson inom loppet av 18 sekunder gjorde både 3-1 och 4-1.

En timeout för Pixbo direkt efter de båda målen fick ändå inte stopp på offensiven från IBF Falun där Johan Samuelsson återigen stod i centrum, den här gången med en fin framspelning till Emil Kalentun som prickade in 5-1 målet.

I samband med att Rasmus Enström utökade på till 6-1 drog IBF på sig en utvisning och då fick Pixbo till en reducering, återigen var det Andreas Stefansson som höll sig framme.

– Vi slarvar en hel del tycker jag, så där är vi inte nöjda och jag är glad att vi led med fyra mål inför den sista perioden, kommenterade två målsskytten från den andra perioden, Johan Samuelsson.

Pixbo medvetna om att det kunde vara säsongen sista period kom ut rejält laddade i den tredje perioden. Reduceringen till 3-6 kom därför ganska naturligt men någon fara för matchen var det aldrig för IBF.

Efter att Rasmus Enström utökat Faluns ledning satte Pixbo allt på ett kort och tog ut målvakten redan när det var sju minuter kvar av matchen.

Den offensiva satsningen resulterade istället i att Alexander Galante Carlström och Casper Backby kunde göra varsitt mål i tom målbur och 9-3 till Falun.

Därmed säkrade IBF Flaun en semifinalplats efter, 8-3, 14-3, 8-5 och 9-3 och därmed 4-0 i matcher.

– Underbart, vi gör det här ganska kontrollerat utan att behöva slita alltför mycket på våra spelare. Men jag hoppas att vi har mer att ge än det här, kommenterade Thomas Brottman efter att semifinalplatsen var säkrad.

Nu väntar alltså semifinal för IBF Falunoch där får vi vänta in motståndarna beroende på utgången i de andra kvartsfinalmatcherna.

Det vi vet är att det blir något av lagen, Linköping, Dalen eller Mullsjö.