12 Apr 1 match
15 Apr 1 match
17 Apr 1 match
19 Apr 1 match

Aldeeb efter övertidsvinst – ”Vi var inte nöjda med någonting efter första perioden”

12 februari 2020 09:18
Intervju

IBF Falun tog igår kväll emot Kalmarsund i en match som direkt bjöd på mål. Efter bara 52 spelade sekunder spräckte Omar Aldeeb nollan och gav hemmalaget ledningen. Med två spelade perioder hade IBF Falun ledningen med 4-2, men i sista perioden krigade sig Kalmarsund tillbaka och ordinarie tid slutade 4-4. Förlängningen blev dock en kort historia och Falun fick med sig två poäng när Omar Aldeeb snyggt smällde in segermålet efter bara 40 sekunder av förlängningen.

Vad hade ni för matchplan inför matchen?
-Vi kör på som vanligt, sätta fart från början och sätta press på motståndarna, det är det vi gör bäst.

Ni lyckades spräcka nollan redan efter 52 sekunder i första perioden, hur viktigt är det att få en bra start på matchen tycker du?
-Det är klart att det är viktigt. Tyvärr lyckades vi inte dra nytta av det idag. Men vanligtvis kan man få ett momentum att bygga vidare på. Men det är alltid skönt med ett tidigt mål.
Trots 2-1 ledning efter första perioden kändes ni inte riktigt nöjda, hur var snacket i pausen?
-Nej vi var inte nöjda alls. Vi var egentligen inte nöjda med någonting i första perioden trots att vi ledde med 2-1. Det är en styrka i sig att kunna leda i en period där man spelat dåligt, men inför andra perioden behövde vi höja både farten och energin.

Totalt blev det nio utvisningar under matchen, hur påverkar det matchen?
-Det påverkar stort. Det blir mycket powerplay och idag lyckades vi tyvärr inte utnyttja det. Vårt powerplay var helt klart underkänt idag.

Det blev till slut förlängning där du fick avgöra med ett riktigt drömmål, hur känns det nu efter matchen?
-Vi sa inför förlängningen att vi skulle avgöra och ta hem extrapoängen. Jag får en långboll av Ralle och smäller sen upp den i taket. Alltid skönt att få extrapoängen!

Period 3
4-3 Marcus Johansson, ass: Simon Nilsson 4-4 Simon Nilsson, ass: Kevin Björkström