Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match
Söndag
21 Apr 1 match

Dags för seriepremiär för damerna

19 september 2019 14:31
Seriepremiär

Med en stor portion erfarenhet i bagaget och med spännande nyförvärv ser IBF Faluns damer nu fram emot att ta sig an en ny säsong.

  • Vi jobbar i en härlig förening där vi alla med starka och tydliga krafter vet vad vi vill uträtta. Jag tror verkligen stenhårt på den här föreningen och laget som nu går in i seriespelet. Orden kommer från Danne Dalbjer, tränare och sportchef för damlaget.

Försäsongen för laget inleddes redan i maj med träning 4-5 dagar i veckan under ledning av fystränaren Madde Karlsson. I augusti åkte laget traditionsenligt ner till Prag för turneringen Tjeck Open vilket också var ett utmärkt tillfälle att svetsa ihop spelare och ledare till en stark lagmaskin.

Inför den här säsongen har tränaren Danne Dalbjer även axlat rollen som sportchef för laget. Hur ser du på försäsongen när den nu summeras och ni går in i seriespelet?

  • Det har ju handlat mycket om att sätta ihop en bra och stark trupp av spelare och bygga om i organisationen kring laget, det är ett pussel som måste läggas för att få ett starkt lag med både spelare och ledare att växa fram.

En försäsong där alltså inte resultaten i matcherna har stått i fokus och varit det viktigaste, men även där har det sett riktigt bra ut.

  • Jag tycker att vi från första matchen nere i Prag under Tjeck Open har hållit en mycket hög nivå, nyförvärven har kommit in bra i laget och vi fick en bra känsla i truppen direkt, berättar Danne.

Laget blev utslagna i kvartsfinalen i Prag mot de Tjeckiska mästarna efter straffar, men på vägen fram dit slog man även ut ett SSL-lag i form av Malmö.

Försäsongen har även bjudit på två matcher mot bästa tänkbara motstånd nämligen Kais Mora. Två matcher som båda slutat med uddamålsförluster men där spelbilden och prestationen från laget gav tydliga positiva signaler inför seriestarten.

  • Absolut har vi en mycket positiv känsla i truppen när nu allvaret drar igång. Vi har en en riktigt bra kapacitet i det här laget, men det ska spelas om det. Men där känner jag mig trygg, vi är en förening som långsiktigt jobbar mot ett tydligt mål, och dit vill vi nå, säger Danne Dalbjer avslutningsvis. På lördag 21:a september inleds seriespelet med match hemma mot Bele/Barkarby 16.00.

Biljetter till damernas premiär bokar du här!