Lördag
24 Feb 2 matcher
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Idag 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 2 matcher
Torsdag
04 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Söndag
07 Apr 1 match

Emil Johansson inför semifinal 2

6 april 2022 17:06

Giganternas kamp fortsätter och idag är dags för första bortamatchen i semifinalserien som spelas klockan 18:30 i Uppsala. Det blev seger hemma för IBF Falun i första matchen men man slappnar inte av för det menar Emil Johansson: ”Vi gör en helt okej insats, men det finns mer att hämta.”


Det blev seger i första semifinalen och du avgjorde i förlängningen rakt framför hemmaklacken. Hur var känslan?

Det var bra tryck på läktaren och matchen hade en fantastisk inramning, så det var en jäkligt skön känsla att få göra mål och avgöra matchen.

Vad tycker du om er insats?

Vi gör en helt okej insats, men det finns mer att hämta. Men en seger är en seger och vi är nöjda med det, skönt att säkra första segern direkt.

Hur viktigt var det att vinna första matchen tror du?

Det är viktigt, man får en mental fördel från start. Sen hade det varit tungt att ligga under med en match och sedan spela på bortaplan. Vi står inte och faller på en matchs resultat men varje match är viktig att vinna i slutspel.

Du utnyttjade Storvretas passivitet vid två frislag och låg bakom två mål senast. Var detta något ni scoutat eller var det tillfälligheter bara?

Det var bara tillfälligheter, det går fort där ute och man får ta vara på varje chans man får. Det är smådetaljer som kan avgöra i matcher som dessa.

Dags för bortamatch idag. Hur tror du matchbilden blir?

Jag tror Storvreta kommer gå ut hårt nu på deras hemmaplan, vi får se till att stå emot den anstormningen från start. De vill nog spela lite offensivare än de gjorde i första matchen, vi får spela smart och försöka kontra på dem.

Vad blir nycklarna för att vinna matchen?

Vi måste vara effektiva när lägena dyker upp, sen får vi lira lite mer traditionellt bortaspel och fokusera på defensiven först och främst.