Lördag
24 Feb 2 matcher
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Idag 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 2 matcher
Torsdag
04 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Söndag
07 Apr 1 match

Två nyförvärv till IBF Falun - rustar för fortsatt satsning mot SSL

26 april 2019 19:02

Ett par veckor efter den snöpliga sortin i SSL-kvalet presenterar nu IBF Faluns damlag två riktigt starka nyförvärv.


Besvikelsen var stor hos laget efter förlusten i SSL-kvalet mot Nacka för ett par veckor sedan. Men målet att ta sig till SSL står fast och nu rustar IBF Faluns damer för att få till ett riktigt starkt och konkurrenskraftigt lag inför kommande säsong.

Klart nu är att man plockar in Lauma Visnevska, målvakt från seriekonkurrenten Strömsbro. Visnevska har rutin från SSL med Sala Silverstaden och landslags och VM-spel med Lettland.

– I men mening är hon Allsvenskans bästa målvakt. Då är det kul att hon väljer IBF Falun i sin fortsatta satsning. Jag har sedan tidigare bra koll på henne. När jag var tränare för Sala Silverstadens herrar stod hon i damlaget, ibland var hon också med på våra träningar, berättar IBF-damernas tränare Danne Dalbjer.

Men det stannar inte där när det gäller nyförvärv från Gävlebklubben Strömsbro.

Med Visnevska till IBF Falun följer även backen Elvira Löfvén. – Elvira är spelskicklig och trygg i sitt spel. Hon har spelat som en toppback i Strömsbro och kommer att tillföra mycket till vårt lag.

Förutom de två nyförvärven från Strömsbro har man valt att plocka upp högerfowarden Jennifer Forsberg från D1-laget. – Jennifer har tränat en hel del med oss under den gångna säsongen och jag ser en stor potential i henne. Hon är lite av en spelartyp som vi saknat under den här säsongen, så det känns helt rätt att plocka upp henne i truppen, säger Danne Dalbjer.

Klart är också en förlängning på kontraktet med målvakten Ida Hedén. – Det är skönt att hon förlänger sitt kontrakt. Hon har visat under säsongen vilken kapacitet hon har. Har en bra mentalitet för att utvecklas ytterligare, kommentarar Danne Dalbjer som också hoppas kunna presentera ytterligare nyheter kring laget inom de närmaste dagarna.