Lördag
24 Feb 2 matcher
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Söndag
07 Apr 1 match

Målkalas i säsongens första match – Wettergren målskytt i första bytet

3 oktober 2020 21:02

Efter ett långt uppehåll drog innebandyn äntligen igång på riktigt och det var ett spelsuget IBF Falun som tog emot Sirius på Guide Arena.


Första perioden inleddes i högt tempo där Falun knappt lät Sirius låna bollen under de första 10 minuterna. Under dessa minuter hade Falun redan bjudit på fina kombinationsspel, hårda backskott och snurrfinter från lagets bolltrollare Emil Ruud. Trots några reduceringar från Sirius sida kändes segern aldrig hotad och sista perioden slutade 7-3 till Falun som vann matchen med 14-5. Säsongens första mål gjordes av Victor Wettergren efter 3 minuter och 10 sekunder och målskytten ger lagets insatts en 3a i betyg.

Du behövde bara ett byte för att göra säsongens första mål, hur skönt är det med en sådan start på säsongen? -Det är jätteskönt såklart. Det blir lite klyschigt men för en målgörare är det alltid skönt att få ett snabbt mål, då försvinner en del av pressen och man kan bara köra på.

Ni inledde första perioden i ett väldigt högt tempo och gick snabbt upp i en 3-0 ledning, vad hade ni för matchplan inför matchen?
-Matchplanen är att vi ska stänga ner dem. Hitta lugn och harmoni i vårt eget spel. Vi gick igenom lite svagheter hos Sirius inför matchen men mestadels handlar det om vårt eget spel. Målen kommer automatiskt om vi hittar spelet i våra femmor, vi har så pass bra spelare i laget.

I andra perioden ökade ni på er ledning och höll ett bekvämt avstånd till Sirius matchen ut, hur gick snacket i omklädningsrummet inför sista perioden?
-Det var väldigt lugnt och det sades inte allt för mycket. Vi skulle bara köra vidare och avsluta matchen på ett bra sätt. Viktigt att börja med en bra insats och sedan bygga vidare på det under säsongen.

Sista perioden blev ett riktigt målkalas och ni vinner matchen med 14-5. Hur kul var det att äntligen få spela SSL matcher igen?
-Kul att vara igång igen. Det är någonting man väntat på i flera månader nu. Det finns en viss innebandyabstinens hos många tror jag. Kul att få bjuda fansen på bra innebandy, både de som kollade hemma på TV men givetvis också de som var på plats och stödjer oss.

Vad ger du er för betyg i säsongens första match?
-Det var ingen strålande insats även om vi vinner med några bollar. Men det finns en del att jobba med för att vi ska kunna vara riktigt nöjda. Insatsen är okej och jag ger oss 3 av 5 i betyg. Men alltid skönt att inleda säsongen med en vinst, det är det viktigaste.

IBF Falun – Sirius
Resulat: 14 – 5
Publiksiffra: 50

Period 1
1-0 Victor Wettergren, ass: Emil Kalentun
2-0 Malte Lundmark, ass: Emil Ruud
3-0 Johan Fahlström, ass: Emil Kalentun
3-1 Billy Nilsson, ass: Michael Jansson

Period 2
3-2 Anton Loklint, ass: Filip Gillberg
4-2 Rasmus Enström, ass: Malte Lundmark
5-2 Victor Wettergren, ass: Johan Fahlström
6-2 Omar Aldeeb, ass: Rasmus Enström
7-2 Emil Ruud, ass: Malte Lundmark

Period 3
7-3 Kasper Broby, ass: Kevin Söderling
8-3 Emil Johansson, ass: Emil Lundmark
9-3 Emil Lundmark, ass: Omar Aldeeb
10-3 Patrik Rokka, ass: Rasmus Enström
10-4 Christian Sandsund, ass: Filip Gillberg
11-4 Emil Ruud, ass: Patrik Rokka
12-4 Melker Hemmingberg, ass: Victor Wettergren
13-4 Johan Samuelsson, ass: Emil Kalentun
13-5 Kevin Söderling, ass: Billy Nilsson
14-5 Malte Lundmark, ass: Emil Lundmark