Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match
Söndag
21 Apr 1 match

Inför Helsingborg med Thomas Holmgren

10 december 2020 12:56
SSL Herr

En klar seger mot Thorengruppen följdes upp av ett speluppehåll på två veckor. Hårdträning och förändringar på ledarsidan har stått på schemat för IBF Falun som välkomnat förre spelaren Thomas Holmgren som assisterande tränare: ”Det är ärofyllt att få kliva in i IBF Faluns ledarstab.”


Under uppehållet blev det klart att du kliver in i A-lagets ledarstab. Hur känns det?
-Det känns väldigt bra, det är ärofyllt att få kliva in i IBF Faluns ledarstab efter att själv ha fått spela för klubben innan det, det känns stort!

Vad är det du ska bidra med?
-Vi har snackat om att vi behöver hitta tillbaka till den inställning vi haft tidigare i klubben, med lite mer hjärta och själ i matcherna. Det handlar om att kriga mer för varandra, lite sådana bitar.

Du avslutade din spelarkarriär i våras. Saknar du att spela?
-Nej, det känns bra faktiskt, nu ser jag fram emot jobbet på sidan av planen.

Laget har haft spelledigt ungefär två veckor. Hur har träningarna varit?
-Vi har haft två veckor med rätt mycket träning. Förra veckan blev det väldigt mycket fys, nu andra veckan har vi släppt lite på det och spelar lite mer med boll. Det har varit bra intensitet på träningarna och hög fart, två riktigt bra träningsveckor tycker jag.

På lördag ställs ni mot Helsingborg. Vad har du för tankar om matchen?
-Vi har inte gått igenom Helsingborg än, så spelmässigt så har jag inte för stor koll just nu. Men för egen del blir det premiärmatch för mig och det känns bra, jag är taggad.

Vad blir nyckeln för IBF Falun för att säkra tre poäng tror du?
-Vi måste hitta tillbaka till ett spel med mer hjärta, börja kriga för varandra och göra jobbet på planen. Spela mer som ett lag istället för att spela en och en, jobba mer tillsammans helt enkelt. Men det är bara en tidsfråga innan vi hittar det spel vi vill spela, sen får vi se om det kommer redan nu på lördag eller om det blir matchen efter det. Vi jobbar på det och vi kommer komma dit förr eller senare.

Samtliga matcher från SSL Matchens sänds på SportExpressen Play samt DT.se

Vill du stötta IBF Falun i den tuffa situiationen med spel inför tomma läktare? Boka en (eller flera) stödbiljetter för 50:-/st på ibffalun.com/biljett

Vill du se matchen tillsammans med andra fans till IBF Falun? Ring 023-278 70 för att boka bord på O´Léarys i Falun som sänder samtliga matcher för IBF Falun dam och herr.