Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

Linus Holmgren inför kvartsfinal 2

20 mars 2022 13:05

Nästan fullsatt, högt tempo, drömmål av Ruud och en stabil 7-3 seger i första kvartsfinalen sammanfattar IBF Faluns fredagskväll. I slutspelet är det högt tempo och redan idag är det dags för nästa kvartsfinal när bussen går ner till Mullsjö för match som spelas klockan 17:00. Linus Holmgren var nöjd med insatsen och ser fram emot returen: ”Starkt av oss att bara släppa in tre mål och vi ska fortsätta att bygga vidare på den här insatsen.”


Ni vann första kvartsfinalen med 7-3. Hur sammanfattar du matchen?

Det var en väldigt bra start på slutspelet för oss. Första halvan av matchen spelar vi bra både offensivt och defensivt. Sen slarvar vi lite och tappar lite initiativ och de går upp i nivå i stället och får bra effekt på det. Men generellt var det en bra match från vår sida tycker jag, starkt av oss att bara släppa in tre mål och vi ska fortsätta att bygga vidare på den här insatsen.

Det blev en klassisk slutspelsmatch med mycket gruff och småbråk med tre dubbelutvisningar. Tror du det kommer vara så genom hela kvartsfinalserien eller handlar det om att stå upp från start och visa att man inte viker ner sig och att det sen lugnar sig lite?

Jag tror att det kommer hålla i sig och det är vi beredda på. Det brukar bli starka känslor i matcherna mot Mullsjö. De har också bra tryck på sina hemmamatcher så jag tror det blir lika tufft spel där.

Det var nästan fullsatt på Guide Arena. Hur var stämningen?

Det var en jäkligt kul match att spela, att få en sådan slutspelskänsla direkt. Det började redan vid nationalsången när alla stod och sjöng, det var jäkligt mäktigt!

Mullsjö låg rätt lågt med sitt försvar större delen av matchen. Tror du det blir en annan matchbild nu när nästa match spelas på deras hemmaplan?

Jag tror att matchbilden kan bli lite annorlunda där de vågar pressa lite mer från början. På hemmaplan har de publiken bakom sig som ger lite mer energi, så jag tror inte de kommer ligga lika lågt i sitt försvarsspel.

Vad blir nycklarna för att ta en ny seger idag?

Vi har pratat mycket om att i slutspel så måste man inte vara så kreativ och köra finlir hela tiden. Ibland är det bra att våga vara lite destruktiva och spela rakt på kassen, försöka få in lite tråkiga mål. Sen får Ruud gärna fortsätta och göra drömmål som han gjorde i fredags haha.