Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

Johan Samuelsson inför semifinalerna

3 april 2022 10:00

Giganternas kamp i en semifinalserie över sju matcher, kan man önska sig något mer? Psykningarna via media startade redan innan toppmötet blev spikat och klart där Storvreta menade att Falun inte gillade att möta dem, något som rutinerade Johan Samuelsson nekar: ”Vi ser fram emot att möta Storvreta i en semifinalserie över sju matcher, då får vi visa vilka som är bäst”


Snart dags för semifinal! Hur är stämningen i laget just nu?

Stämningen är fantastiskt i laget, både gruppmässigt och ute på planen. Jag tycker att vi steppar upp spelet ganska mycket ju längre kvartsfinalserien gick. Vi går in i semifinalspelet med en fin känsla, bra harmoni och vi har bra fokus på vad som ska göras.

Det spelas äntligen slutspelsinnebandy med fans på läktarna. Hur har det varit för er spelare?

Det har varit så som man vill ha det som idrottare. Det har blivit extra mycket känslor både mellan oss spelare på planen men också massa känslor från publiken. Vi har fått uppleva en fantastisk hemmapublik nu med det rosa havet, sen var det bra stämning på bortamatcherna också. Det har varit som ett slutspel ska vara, mycket folk på läktarna, bra tryck och hög nivån på innebandyn.

Det blev Storvreta i semifinal. Hur tror du matcherna och matchserien kommer bli?

Jag tror att det kommer bli som det varit i serien. Som vanligt när man möter Storvreta så blir det mycket känslor, båda lagen har perioder där man för spelet i matcherna. Det kommer vara två lag som bjuder upp till bra innebandy och mycket känslor.

Din gamla lagkamrat Robin Nilsberth sa till Expressen att ni inte gillade att möta Storvreta. Vad har du att säga om det?

Jag vet inte vad han grundar det i om jag ska vara ärlig. Det känns som att senaste tre gångerna som vi har mött dem har vi haft plusstatistik. Det är något han säger för att försöka ingjuta lite mod i laget inför semifinalmatcherna. Jag hade nog gjort samma sak om jag var i deras sits, det är nog en taktik som de har. Det hör till slutspelet att man använder media för att påverka. Vi ser fram emot att möta Storvreta i en semifinalserie över sju matcher, då får vi visa vilka som är bäst.

Första matchen spelas imorgon hemma i Guide Arena. Hur viktiga är fansen för er spelare?

Fansen är jätteviktiga för oss och de blir som en extra spelare. Vi får mer energi i spelet och arbetsinsatserna av publiken på Guide Arena. Jag tror att fansen och kulturen man har i Falun är en anledning till att man varit ett starkt innebandylag så länge. Det är ingen slump att publiklagen skördar framgångar generellt i idrott. Vi har det väldigt bra i IBF Falun med den publik som kommer på matcherna och det engagemang som det finns i staden.

Vem tror du blir Faluns semifinal-joker?

Jag tror att mina centerkollegor Linus och Casper kommer vara våra jokrar i den här serien. De kommer fortsätta med sitt hästjobb åt båda håll, täcka mer skott men också framför allt genom att smälla upp någon riktig rackarrökare var under den här semifinalserien.

Biljetter till semifinal 1 och 3 köper du här!