Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

Ny sportchef för IBF Faluns herrlag

27 mars 2019 14:32

Rickard Hedlund som idag är assisterande tränare i IBF Falun kliver nu in i rollen som sportchef för herrlaget.


Rickard Hedlund, som idag är assisterande tränare kommer även fortsättningsvis att finnas med i omklädningsrummet, med men ansvar för individuell utveckling av spelarna.

– Efter tio säsonger som spelare, lika många som assisterande tränare och åtta mästerskapstitlar känns det inspirerande med nya utmaningar. Min uppgift blir att bygga nästa generations IBF Falun. Målsättningen är att vi ska vara väldigt konkurrenskraftiga under den resan, slår Rickard Hedlund fast.

Men innan Rickard fullt ut kliver in i sin nya roll har han ett uppdrag kvar att slutföra.

– Ja givetvis är det så, nu är det fullt fokus på SM-slutspelet som gäller, jag vill så klart gärna runda av min karriär som assisterande tränare på bästa sätt, säger Rickard med guld i blicken.

Det nya avtalet sträcker sig över de två kommande säsongerna. Arbetet med att hitta en ny assisterande tränare har påbörjats.

– Vi lägger ett pussel för ett ännu starkare IBF Falun. Rickard har haft en central roll i de framgångar herrlaget upplevt under det senaste decenniet, men vi närmar oss en punkt där det är dags att accelerera den generationsväxling som redan startat. Och det utan att kompromissa med resultaten. Det finns ingen bättre lämpad att leda det arbetet än Rickard och vi är givetvis väldigt nöjda med den här rekryteringen. Rickard har även en roll i föreningens akademi så detta är en strategiskt viktig förändring på flera plan, kommenterar Henrik Olsson ordförande i IBF Falun.

Med Patrik Klockare Bäck som klubbchef och Rickard Hedlund som sportchef för herrlaget arbetar klubben nu vidare för att hitta en liknande lösning på damsidan.

– Där är ju tanken att vi tre, jag och sportcheferna ska arbeta tätt tillsammans för att vi ska bli flera personer som bidrar till att vi som organisation blir starkare, avslutar klubbchefen Patrik Klockare Bäck.