Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

Semifinalkollen: IBF Falun - Storvreta

4 april 2022 13:15

IBF Falun stängde kvartsfinalserien med en seger och hållen nolla i kvartsfinal 5 och slog då ut Mullsjö med 4-1 i matcher. Motståndet i semifinalen blir inget mindre än Storvreta och de kommande två veckorna kommer bjuda på innebandygodis, heta matcher och stjärnspelare på båda sidorna av planen. Matchserien börjar på måndag hemma på Guide Arena och matchen spelas klockan 18:30.


Matcherna mellan IBF Falun och Storvreta har på senare tid börjat kallas giganternas kamp och det är ingen överdrift. De senaste tolv säsongerna har något av lagen vunnit SM-guld, de tre senaste SM-finalerna har spelats mellan lagen och nu är det alltså dags för en matchserie mellan dessa giganter som avgörs i bäst av sju matcher. Båda lagen har i nuläget sex SM-guld, vilket är flest i Sverige.

Storvreta har under säsongen blandat och gett vilket slutade i att man hamnade utanför top4 för första gången sedan säsongen 2014-15. I kvartsfinalen ställdes man mot Linköping som vann båda mötena i seriespelet, men i slutspelet visade Storvreta att man är numret större och gick snabbt upp i en 3-0 ledning i matcher, för att sedan stänga kvartsfinalserien med 4-1 i matcher.

Det finns stora skillnader i hur båda lagen vill spela sin innebandy. IBF Falun har länge hyllats för sin offensiva innebandy med många passningar och stor kreativitet. Storvreta spelar ofta ett rakare spel och en styrka har varit deras tyngd i spelet där man ofta nöter ner motståndet fysiskt med starka spelare som Robin Nilsberth och Filip Stenmark. Detta kombineras med skickliga poängspelare som Albin Sjögren och Filip Eriksson, volley-fantasten Andreas Stefansson men även Tobias Gustafsson som avgjorde senaste VM-finalen.

Oftast när man spelat mot varandra i slutspelet har det skett i finalen och senast man möttes i en semifinal var 2016-17, där vann IBF Falun med 4-1 i matcher. I de åtta senaste slutspelen har IBF Falun nått final sju gånger mot Storvretas fem finalplatser. Man har under dessa år spelat fyra finaler mot varandra och vunnit två var där Falun vann förra säsongen med 5-3. IBF Falun gjorde flest mål i seriespelet följt av Storvreta, men när man ställs mot varandra brukar det snarare bli tajtare matcher med färre mål. Båda lagen vann sina hemmamatcher med 5-4 i förlängning i årets seriespel och i de senaste 10 mötena har man vunnit fem var och vinstmarginalen har aldrig varit större än tre mål. IBF Falun får ses som favoriter, men vi vet alla att allt kan hända i slutspel. Laget vann serien, är regerande mästare som inför säsongen spetsat truppen med välmeriterade nyförvärv. Men bara ett av lagen får chansen att vinna ett sjunde SM-guld i år, chansen att stå ensam med sju SM-guld i troféskåpet. Ikväll inleds kampen, giganternas kamp.

Inbördes möten senaste 4 matcherna

29.01.22 Storvreta – IBF Falun 5-4 (Efter förlängning)

31.10.21 IBF Falun – Storvreta 5-4 (Efter förlängning)

02.05.21 Storvreta – IBF Falun 3-5

17.02.21 IBF Falun – Storvreta 4-6

IBF Falun

Kvartsfinal mot Mullsjö: Seger 4-1 i matcher

Målskillnad: 33-18

Poängligaledare: Alexander Galante Carlström (14)

Målkung: Alexander Galante Carlström (10)

Assistkung: Emil Johansson (6)

Buse: Simon Berg och Emil Ruud (4 minuter)

Nyckelspelare: Alexander Galante Carlström, Johan Rehn, Emil Johansson

Slutspelsjoker: Tio mål, fyra assist, ledning i både skytte- och poängligan. Alexander Galante Carlström älskar slutspel och är en spelartyp som krävs när det blir tajta matcher, kan avgöra själv när som helst.

Storvreta

Kvartsfinal mot Linköping: Seger 4-1 i matcher Målskillnad: 25-18

Poängligaledare: Robin Nilsberg (10)

Målkung: Filip Eriksson och Andreas Stefansson (6)

Assistkung: Robin Nilsberth (8)

Buse: Viktor Klintsten (2 minuter)

Nyckelspelare: Tobias Gustafsson, Robin Nilsberth, Albin Sjögren

Slutspelsjoker: Avgör man en VM-final, då trivs man bra i slutspelet också. Tobias Gustafsson har en nivå som väldigt få kan matcha när han spelar som bäst och det visade han mot Linköping där han själv vann en match åt Storvreta med tre gjorda mål och en assist i 4-3 segern.

Det återstår ett fåtal biljetter till kvällens match, du hittar biljetter här!