Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

Backby inför Höllviken borta

14 februari 2020 09:08
Inför Match

Efter två inspelade poäng hemma mot Kalmarsund åker IBF Falun ner till Skåne för att möta Höllviken på lördag. Medan Höllviken gör sitt bästa för att hålla sig ovanför strecket spelar Falun för att säkra seriesegern och det är ett taggat IBF Falun enligt Casper Backby: ”Vi har mycket revanschlust inom laget”.


Du har varit borta ett tag på grund av skada och landslag, hur kändes det att få vara tillbaka på planen med laget?
-Det var skönt, speciellt på hemmaplan. Känns som att man varit borta ett tag även fast det bara är två veckor. Jag har haft en skada som tagit lite tid att rehaba, så det var kul att vara tillbaka!

Tidigare i veckan krävdes det övertid för att slå Kalmarsund, hur var snacket efter matchen?
-Vi har egentligen inte gått igenom så mycket, vi snackade i omklädningsrummet efter matchen och tog upp det som var bra och dåligt, tyvärr var det mest dåliga saker. Men vi går vidare och fokuserar på nästa match, två poäng och en vinst blev det i alla fall.

På lördag möter ni Höllviken borta, hur är känslan inför matchen?
-Det ska bli kul, skönt att få chansen till revansch så snabbt. Det blir en liten roadtrip ner till Skåne, då får man ihop laget, lite som teambuilding. Men vi måste alltid göra vårt jobb, spelar ingen roll om vi möter Höllviken eller Storvreta.

Ni har vunnit de senaste nio matcherna mot Höllviken i SSL, men det brukar kunna bli rätt jämna matcher resultatmässigt, hur tror du matchbilden blir?
-Jag tror det blir en match där vi kommer ha mycket boll. Det är en speciell hall att spela i, den har lite skolsalsaura vilket vi i Falun inte är så vana vid. Vi måste vara redo från start och hålla fokus på rätt saker, dom har flera spelare med spetskvaliteter som kan straffa våra misstag.

Vad blir Faluns nyckel för en seger mot Höllviken tror du?
-Stoppa förstafemman blir viktigt för oss, då har vi en bra chans att ta tre poäng. Vi har mycket revanschlust inom laget som sagt, nu vill man bara att matchen ska börja.

Kan du inte se matchen på plats ser du matchen på SSL play lördag 16:00! (https://www.innebandy.tv/livestream?id=20128)