Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

Två rosa matcher blir tre och kampen mot cancer börjar på söndag!

10 januari 2023 17:44

Tre matcher, ett arrangemang, en insamling. Tillsammans mot cancer. I Sverige får en av tre personer ett cancerbesked under sin livstid. Det betyder att i princip alla är berörda, antingen genom att själv ha drabbats av sjukdomen, har någon anhörig eller närstående som gjort det.


Forskning räddar liv. Tack vare forskningens framsteg, möjliggjorda av alla som bidragit till den, överlever i dag två av tre som får cancer. På 1950-talet var det en av tre. Vi har kommit långt, men vi är inte framme än. Redan ifjol började vi dra ett litet strå till stacken, med två rosa matcher. Så var planen även i år men nu ändrar vi vårt koncept för att kanske kunna göra ännu lite mer. De två rosa matcherna blir tre och inkluderar även damernas första kvartsfinal!

"Vi hade en fantastisk upplevelse i första kvartsfinalen på hemmaplan mot Mullsjö ifjol när vi anordnade rosa matchen på herrsidan och den upplevelsen vill vi försöka bjuda våra spelare och vår publik på i år igen och därför väljer vi att addera ytterligare en match och den här gången i damernas slutspel.", säger IBF Faluns klubbchef Daniel Lindkvist.

"En slutspelsmatch är ändå en slutspelsmatch, det är något annat än i serien och kan vi dessutom bidra än lite mer till kampen mot cancer så är det förstås fantastiskt."

Söndagens match mot Endre blir alltså den första av tre rosa matcher, där herrarnas möte mot Team Thoréngruppen den 25 februari blir den andra och sedan alltså damernas första kvartsfinal hemma i Guide Arena senare i vår. Samtliga matcher kostar 20 kronor i entré och alla intäkterna kommer att gå oavkortat till Bröstcancerförbundet. Dessutom spelas två av matcherna i de speciella "Rosa Matchen-tröjor" som liksom ifjol efter matchen signeras av spelarna och lottas ut. Ifjol gav insamligen totalt 64 000 kr till kampen mot Bröstcancer och i år är målet över 100 000 kr i insamlade medel.

"Ingen kan göra allt men alla kan göra något, brukar det heta.", säger Daniel Lindkvist. "Det här är verkligen ett sådant tillfälle. Varje person kan bidra till en liten skillnad, till lite förbättrade odds för de som i framtiden drabbas att klara sig igenom en svår sjukdom. Och detta bara genom att betala 20 kronor för att gå och se på SSL-innebandy, vem vill inte ta en sådan chans?"

Vi hoppas på ditt stöd, både på läktaren och i kampen mot Bröstcancer. För bara en entrébiljett är du med och stöttar, köp dina biljetter idag så ses vi i Guide Arena på söndag. Tillsammans mot cancer, tillsammans är vi IBF Falun!