Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

Årsstämman genomförd - två kvinnor stärker upp styrelsen

25 juni 2020 18:00
Nyhet

IBF Falun genomförde torsdag den 25 juni sin årsstämma i loungen i Guide Arena. Efter en utmanande vår i Covid-19-krisens spår landade resultatet för föreningen på – 46 056 kr, hänförligt till det inställda slutspelet som under de senaste årens finalresor för herrarna genererat ett nettoresultat på mellan 600-800 000 kr.


Ordförande Daniel Lindkvist om det ekonomiska resultatet:
-Det är alltid en besvikelse att göra ett negativt resultat. Samtidigt har vi haft en säsong som jag tror ingen hade sett framför sig, med pandemi och inställt slutspel och det har varit en utmaning att landa så pass nära ett nollresultat som vi ändå gör till slut. Vårt egna kapital är fortsatt positivt, vilket innebär att vi klarar elitlicens och det är naturligtvis viktigt för oss. Vi har våra supportrar och partners att tacka för mycket. Vi har satt upp stödfond, tröjauktioner med mera och den rosa familjen har verkligen ställt upp och visat att tillsammans är vi IBF Falun och för det är vi dem ett stort tack skyldiga.

-Det är samtidigt så att det är inför kommande säsong de riktigt stora utmaningarna rent ekonomiskt kommer, i och med att vi fått ställa in Jalas Floorball Cup och Summer Camp, vilka annars är stora och viktiga intäktskällor. Vi har tilldelats kompensation från Riksidrottsförbundet som täcker ungefär 47 % av bortfallet och sedan får vi arbeta hårt för att lösa resten, säger Daniel som dock ser ljust på den kommande säsongens möjligheter.

  • IBF Falun är ett starkt och spännande varumärke och vi märker att det finns ett intresse hos partners att vara med, även om många har tuffa och osäkra tider just nu. Vi har ett nytt TV-avtal som jag tror blir ett uppsving för innebandyn i stort och vi har mycket utvecklingspotential kring våra matcharrangemang och hur vi jobbar med att fylla Guide Arena. Vi har utmaningar framför oss, absolut men vi har också otroliga möjligheter, avslutar Daniel.

Förutom omval av ledamöterna Henrik Kallur Olsson, Jerker Enarsson, Dan Andersson och Jan Fahlén samt ordförande Daniel Lindkvist utökades styrelsen från fem till sju personer, med nyval av Gabriella Hagman och Jenny Lans som ledamöter.

-Jag har varit med i IBF Faluns affärsnätverk Rosa Business de senaste åren och har därigenom fått en positiv bild av föreningen, verksamheten och människorna runt den. Det verkar finnas en vilja att utvecklas och jag hoppas kunna komma in och bidra med lite annan bakgrund och kompetens som gör att den utvecklingen kan fortsätta, säger Gabriella Hagman som till vardags är VD på Mondo arkitekter i Falun.

-Jag tycker att innebandy är otroligt kul, det är en bra publiksport. Jag skulle vilja att fler får upp ögonen för sporten och att fler kommer till Guide Arena för att uppleva stämningen på plats. Tjejerna och killarna är bra förebilder, föreningen har bra och sunda värderingar. Vem vill inte vara en del av ”Den rosa familjen”?, säger Jenny Lans, som arbetar som ekonomiassistent på Falu Energi & Vatten, om sitt engagemang i styrelsen.

Vi är väldigt glada att Jenny och Gabriella valt att engagera sig och investera tid i IBF Falun. Kompetens kan man aldrig få för mycket av och här får vi dessutom sådan kompetens som kompletterar oss som styrelse på ett bra sätt, säger Daniel Lindkvist.

-Det går heller inte att blunda för det faktum att vi under den gångna säsongen haft en alltför vanlig styrelsesammansättning bestående uteslutande av medelålders män. Vi har fungerat bra som grupp och jag vill påstå att vi gjort ett bra jobb, men med ökad mångfald kommer bredare perspektiv och det kommer vi att må bra av. Jämställdhetsfrågan är viktig för oss. Vi har kommit en bit på väg, har en god bit kvar att gå dit vi vill och ska vara men vi försöker ta steg i rätt riktning hela tiden, avslutar Daniel.