19 Apr 1 match

Backbys tankar efter förlusten mot Dalen

14 november 2020 21:07
SSL Herr

Med säsongens första förlust i ryggen mötte IBF Falun Dalen hemma i lördagens match. Det var ett IBF Falun som direkt tryckte på och det offensiva initiativet gav snabbt resultat då man tog ledningen efter två minuter. Trots tremålsledning efter första perioden tappar IBF Falun matchen och Dalen säkrar tre poäng efter ett sent 4-5 mål i slutet av tredje perioden. Totalt blev det nio utvisningar i matchen vilket störde Faluns rytm menar Casper Backby: ”Vi vill helst köra på med tre kedjor och nöta ner motståndarna, när matchbilden blir såhär med mängder av powerplay och boxplay får vi inte chansen att göra det tyvärr.”

Falun har haft det tufft i matchinledningen senaste matcherna men idag rivstartade ni och gjorde mål efter två minuter. Är det något ni snackat om inför matchen?
-Nej egentligen inte. Det gäller att alltid vara redo från matchstart, men även i alla perioder. Det är där vi har fallit mycket, att vi är trögstartade ibland. Första perioden gör vi väldigt bra idag, vi möter deras press som vi vill och spelar oss förbi den, sedan blir det helt tvärtom i andra perioden och vi spelar bedrövligt.

Dalen spelade ett ovanligt högt försvarsspel sett till era tidigare möten. Var det något som överraskade er?
-Vi hade scoutat Dalen inför matchen och visste att de flyttar fram pressen högre än vad de brukar. Vi gör som sagt ett bra jobb i första perioden och skapar flera lägen där vi missar, sätter vi något av dem istället kan vi stänga matchen redan i första perioden. Samtidigt står det 3-0 efter första perioden och det är en ledning som vi ska kunna hålla i två perioder. Men det blir lite stressigt i sista två perioderna samtidigt som de får momentum, vilket de utnyttjar.

Ni startade matchen med lite nya femmor och roterade igen inför sista perioden. Vad är det som inte stämmer i ert spel tycker du?
-Det är svårt att säga, vi har roterat en del i början av säsongen och det handlar om att Brottman och Björk helt enkelt inte är nöjda. Det är de som bestämmer, men jag tror vi behöver lite kontinuitet i femmorna nu och försöka hitta spelet. Samtidigt har vi så pass bra spelare att vi ska kunna spela med varandra även om vi roterar lite, det ska man klara av om man siktar på att vara världens bästa lag vilket vi gör.

Sammanlagt blev det nio utvisningar i matchen, hur är det att spela en sådan match?
-Det blir lite hafsigt och väldigt mycket fram och tillbaka. Man ska inte klaga på domarna men idag var vi inte helt nöjda med deras nivå. Vissa beslut förstår vi inte, samtidigt som Dalen också fick några beslut emot sig så det var kanske inget lag som riktigt gynnades av det. Vi vill helst köra på med tre kedjor och nöta ner motståndarna, när matchbilden blir såhär med mängder av powerplay och boxplay får vi inte chansen att göra det tyvärr.

Dalen vinner till slut med 4-5 efter ett sent segermål. Finns det något för er att ta med sig från matchen eller vill man helst glömma den och fokusera på nästa match?
-Första perioden gör vi det bra och det är något vi kan ta med oss, men vi glömmer andra och tredje perioden helt klart. Det är ingen kris än så länge då vi har vunnit fyra matcher och har två förluster. Förra året var ett väldigt bra år för oss och vi måste försöka hitta tillbaka till det.