17 Apr 1 match
19 Apr 1 match

Matchkollen: IBF Falun - FBC Kalmarsund

29 december 2021 17:00

Många ser fram emot nyår på fredag, men redan ikväll bjuds det på smällkarameller i en av årets roligaste innebandymatcher när Kalmarsund kommer på besök till Guide Arena klockan 18:30

I år har Kalmarsund tappat några av sina kulturbärare, men man har ersatt dem med yngre talanger som direkt tagit sin plats i laget. Kalmarsund kommer med en stabil 12-2 seger i ryggen mot Hagunda och visar fin form för tillfället. IBF Falun avgjorde matchen mot Sirius redan efter fem minuter då man säkrat en 5–0 ledning så pass tidigt och sedan kunde spela av matchen, men mot Kalmarsund blir det tuffare motstånd och det kommer krävas en insats över 60 minuter för att vinna matchen. Toppen av SSL är inför nyår jämnare än någonsin där både IBF Falun och Kalmarsund slåss om förstaplatsen. Båda lagen har stjärnor, finlirare och hårdhänta spelare, alla pusselbitar finns för en otrolig innebandymatch som avslutning på kalenderåret 2021.

Inbördes möten senaste 4 matcherna

13-04-21 IBF Falun – Kalmarsund 4-5

10-04-21 Kalmarsund – IBF Falun 4-5

08-04-21 IBF Falun – Kalmarsund 5-0

06-04-21 Kalmarsund – IBF Falun 6-7 (Efter förlängning)

IBF Falun

Tabellplacering: 4:a

Form: V-V-V-F-V

Målskillnad: 74-52

Poängligaledare: Alexander Galante Carlström (22)

Målkung: Alexander Galante Carlström (18)

Assistkung: Omar Aldeeb (13)

Buse: Emil Kalentun (20 minuter) Spelare att hålla koll på: Det tog bara 31 sekunder innan Alexander Galante Carlström hittade målet senast och det blev fyra mål till slut. Ingen annan spelare har sådan målgaranti, frågan är inte om det blir mål, utan hur många?

Assistkung: Jesper Lindström (14)

Buse: Albin Hedstål (10 minuter) Spelare att hålla koll på: Från en rätt anonym plats i andrafemman förra säsongen till lagets stora poängkung, Jesper Lindström har tagit stora kliv i år. Han gör mål, han spelar fram och han har stor defensiv betydelse i femmans man-man-spel där han aldrig slutar jaga sin motståndare.