Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

Backby inför morgondagens hemmamatch mot Linköping

5 mars 2021 15:36
SSL Herr

Två matcher kvar av seriespelet och slutspelet närmar sig. IBF Falun går nu in i morgondagens match med fokus på två saker, starta matcherna på ett bättre sätt och hitta tillbaka till sitt vinnande spel.


I morgon klockan 16:00 spelas matchen på Guide Arena mot ett Linköping som slåss om sista slutspelsplatserna och Faluns Casper Backby tror på en bra match: ”Jag tror det blir en bra match och för vår del blir det en bra värdemätare inför slutspelet.”

Ännu en tuff start på matchen senast. Hur ska ni stoppa denna trend?
-Vi hade ett snack igår på träningen som var väldigt bra. Vi pratade mycket om att gå tillbaka till grunderna i spelet och inte stressa upp oss över situationen, vi ska blicka framåt istället. Annars är det lätt att fastna i det och känna att det kommer hända igen, nu ska vi gå vidare och bara köra på.

Hur känns den egna formen?
-Egna formen känns okej tycker jag, den har varit lite upp och ner för oss alla under säsongen. Jag gillar personligen när det blir hettar till lite och blir mer fysiskt spel, så jag trivs som bäst när slutspelet drar igång och varje match har stor betydelse. Formen är på uppåtgång men jag har fortfarande mer att ge.

Linköping kommer på besök imorgon. Vad har du för tankar om matchen?
-Det blir en tuff match mot ett fysiskt spelande Linköping. Jag vet att Linköping har haft det lite tufft senaste matcherna precis som vi, där de förlorat några matcher med rätt stora siffror. Mycket står på spel för deras del och de kommer komma taggade till matchen. Jag tror det blir en bra match och för vår del blir det en bra värdemätare inför slutspelet.

IBF Falun har förfinat många talanger som nu spelar i andra klubbar och i Linköping har Simon Palmén har stått för en fin säsong. Hur är det att spela mot en gammal lagkamrat och hur ska ni stoppa honom imorgon?
-Det är alltid kul att spela mot gamla lagkamrater och Simon är en rolig kille som hela laget gillade. Han är en lite avig spelare som hittar passningar och skott som andra inte gör, vi får spela lite tightare mot honom och ligga hårt på honom i pressen, det gillar han inte.

Hur viktigt är det att vinna och ta tre poäng imorgon?
-Det är otroligt viktigt, vi har några poäng ner till fjärdeplatsen och några poäng upp till andra. Det är viktigt inför slutspelet att komma in med en skön känsla, sen är resultatet i sig kanske inte så värst viktigt utan det är spelet som vi måste fixa till.

Det är säsongens sista hemmamatch nu i seriespelet. Hur mycket saknar man den rosa familjen på läktaren?
-Det är något man tänker på varje hemmamatch men man vänjer sig samtidigt. Just nu när slutspelet börjar närma sig saknar man dem extra mycket, i slutspelet så har vår fantastiska publik alltid höjt sig en nivå högre och det är en känsla som man känner i hela staden när slutspelet drar igång tycker jag.

Samtliga matcher från SSL Matchens sänds på SportExpressen Play samt DT.se

Vill du stötta IBF Falun i den tuffa situiationen med spel inför tomma läktare? Boka en (eller flera) stödbiljetter för 50:-/st på ibffalun.com/biljett

Vill du se matchen tillsammans med andra fans till IBF Falun? Ring 023-278 70 för att boka bord på O´Léarys i Falun som sänder samtliga matcher för IBF Falun dam och herr.