Idag 1 match
21 Apr 1 match

Casper Backby inför semifinal 5

13 april 2022 15:50

Det blev ingen 4-0 seger i semifinalserien, men i dagens match har IBF Falun återigen chansen att säkra finalplatsen och kan göra det i ett kokande Guide Arena. Trots en klar ledning i matchserien finns det en stor revanschlust i laget menar Casper Backby: ”vi ska gå ut på planen och visa att vi är det bättre laget”

Det blev förlust i semifinal fyra. Vad var det som gick fel?

Det är en av våra sämsta matcher i slutspelet utan tvekan. Vi tappar för mycket boll på dåliga ställen, tidigare har vi tappat boll på ”rätt ställen” och haft uppbackning när vi tappat den. Nu blev det farliga lägen för Storvreta när vi tappade bollen och de utnyttjade det och fick med sig några enkla mål. Sen har vi flera chanser att göra mål som vi missar, vi hade lite otur med avsluten.

Hur gick snacket i laget efter matchen?

Det var bara att släppa matchen och gå vidare. Det är det som är så fint med slutspelet, man får en ny chans till revansch ganska direkt. Sen var det segt att vi inte kunde avgöra där nere, men vi har chansen till revansch idag och vi ska gå ut på planen och visa att vi är det bättre laget.

Finns det något ni kan ta med er från matchen tycker du?

Även om vi inte spelar bra så är det en jämn match över 60 minuter, så det känns ändå bra. De är nog nöjda med sin insats samtidigt som vi vet att vi kan bättre, vi har mer att ge och kommer vi upp i vår nivå så kommer det gå bra. Det blir lite småjusteringar så ska vi göra en bättre match idag. Sen är det väldigt svårt att gå rent i en semifinalserie, alla lag som når så långt håller hög klass.

Det blir match inför ett fullsatt Guide Arena. Vad har du för förväntningar av matchen?

Det ska bli en häftig match att spelas, senaste matchen hemma var magisk att spela. Man blir lite som ett barn när man kliver in på planen och ser alla dalmasar som hejar på och bidrar till den stämningen som är på Guide Arena. Idag ska vi gå ut hårt från början och trycka ner dem från start, försöka ta bort deras bra känsla och störa. Jag tror det blir en bra match, de har mycket att förlora så de kommer ge allt de har, det blir en rolig match för publiken.

Vad blir avgörande för att vinna matchen tror du?

Vi har tre starka formationer som kan mangla på och köra i 60 minuter, vi har lite bättre bredd än Storvreta helt enkelt. De har spelat en del på 2 kedjor och kan nog bli lite trötta nu. Får vi kötta på så kommer resultatet att komma i matchen tror jag, kommer det inte i första eller andra perioden så nöter vi ner dem i tredje.