IKSU Ungdom
IKU

Sjunde raka segern för damerna

19 januari 2019 15:36

Efter ett sent avgörande med 6-4 i öppet mål säkrade IBF Falun segern hemma mot IKSU Ungdom i den förta av två hemmamatcher för damerna i helgen. Stor matchvinnare för hemmalaget, Ingela Hansson som noterades för tre av målen.

Mötet med IKSU Ungdom ett av de lag som hör till den norra gruppen var den första av helgens två matcher för damerna, den andra mot Ersboda under söndagen.

Matchen kom att bli en jämn och tät kamp där lagen kom att följas åt målmässigt matchen igenom.

IBF såg dock ut att gå mot ett litet avgörande ryck i den 17:e matchminuten i den andra perioden då man inom loppet av 40 sekunder gjorde två mål och gick upp i en 4-2 ledning.

Det sista målet av Johanna Holmbom som nu är tillbaka i IBF Falun och fick fira sin hemmadebut med att bli målskytt. Hon noterades även för två assist i matchen förra helgen borta mot Bele/Barkarby.

– Det känns jätte bra att få in Johanna i laget. Hon har en rutin och erfarenhet som ingen annan har i vårt lag. Sen är det också lätt för henne att komma in i laget igen då hon är känd av de flesta i truppen, berättar tränare Daniel Dalbjer.

Men det var IKSU som fick utdelning och kunde både reducerada och kvittera i den tredje perioden.

Falun återtog dock ledningen bara ett par minuter senare. En variant på ett frislag där Lovisa Bjurell spelade över till Ingela Hansson som snyggt placerade upp bollen i krysset.

I slutminuten satsade IKSU på att ta ut målvakten för att få till en kvittering. Men det löste hemmalaget på bästa sätt när Ingela Hansson höll sig framme och kunde avgöra med att peta in 6-4 i tomt mål. Därmed fullbordade hon sitt hattrick i matchen och tre poäng till IBF Falun.

Redan på söndag 16.00 väntar nästa match då Ersboda kommer på besök till Jalas Arena.