Mullsjö
MUL

IBF Falun glänste i den tredje SM-semifinalen

13 april 2019 22:17

Seger med hela 9-1 där Alexander Galante Carlström svarade för tre av målen. Ja IBF Falun gick på knock mot Mullsjö och leder nu semifinalserien med 2-1 i matcher.

Efter förlusten nere i Mullsjö senast kom IBF Falun rejält revanschsugna till den tredje semifinalen. Laget fick också utdelning i den första perioden. 1-0 efter 06.46 genom Rasmus Enström efter en fin diagnolpassning från Thomas Holmgren.

Vid 2-0 målet höll sig Alexander Galante Carlström framme och tog vara på ett slarv i Mullsjöförsvaret och kom fri på kanten och placerade säkert in bollen bakom målvakten i Mullsjö.

Tidigt i den andra perioden fick IBF Falun chansen att spela powerplay, och det gjorde man riktigt bra. Efter en hård press med fem sekunder kvar innan Mullsjö skulle bli fulltagligt hittade Alexander Galante Carlström fram med en passning till Johannes Larsson som drog till, och 3-0 till IBF.

Mullsjö som inte på något sätt komma upp i samma press som de gjorde senaste fick ändå till en reducering 16.41 in i perioden, då hade man ett par minuter tidigare också missat en straff.

Det målet gav lite nerv åt matchen, men den blev kortvarig. Direkt därefter fick IBF återigen chansen att spela powerplay. Å de som inledde perioden med ett powerplay mål fick även avsluta den samma. Men nu var det istället Johannes Larsson som spelade fram Galante Carlström, och en skön 4-1 ledning inför den sista perioden

– Vi är bättre i powerplay idag och det är viktigt. Nu ska vi bara vinna den här matchen, det är det viktigaste, kommenterade Rasmus Enström efter den andra perioden.

Å det dröjde bara 51 sekunder in i den avslutande perioden när Emil Johansson snyggt spelade fram Johan Samuelsson till 5-1 målet. Hela den tredje perioden bjöd verkligen hemmalaget publiken på en härlig underhållning, med ett offensivt spel och kombinationer som drog ner stora applåder från läktaren.

En period och avslutning som bjöd på en riktig målkavalkad. 6-1 genom Omar Aldeeb efter 7.30 kändes definitivt matchavgörande.

Mullsjö satsade ändå på att tidigt ta ut målvakten men där var IBF allt för starka i offensiven och kontrade enkelt in 7-1 målet genom Alexander Hallén. Alexander Galante Carlström höll sig sedan framme och noterades för sitt tredje mål i matchen innan Adam Fernqvists 9-1 mål fick bli matchens sista.

Till matchens lirare i Falun utsågs målvakten Johan Rehn.

Nu hoppas vi att laget tar med sig all energi de visade i den här matchen ner till Mullsjö när lagen drabbar samman igen på tisdag i den fjärde semifinalen.

Match fem spelas sedan i Falun på skärtorsdagen klockan 18.30.