Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

Matchkollen: Djurgården - IBF Falun

19 december 2021 06:00

Omstart i SSL för herrarna efter VM-uppehållet. Djurgården på bortaplan står för motståndet. Hemmalaget jagar säsongens första poäng i SSL medan bortalaget har ny huvudtränare i båset - om än en gammal bekant.


Under uppehållet blev det klart, legendaren Thomas Holmgren tar över svenska mästarna på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen. Debutmatchen som huvudtränare för IBF Falun blir mot Djurgården IF i söndagens match som spelas klockan 16:00. Det är ett Djurgården som har det tufft, efter tio omgångar är man enda laget som inte tagit en poäng och redan nu ser man ut att vara klara för nedflyttning. Vill man vara generös kan man säga att laget har varit nära poäng i tre av sina matcher som samtliga slutat med uddamålsförlust, men med facit i hand har Djurgården helt enkelt inte varit bra nog för SSL i år. Inför helgens match läggs stort fokus på IBF Falun, hur kommer laget ställas upp, blir det några nya taktiska direktiv och kommer man se någon klar skillnad redan nu? Efter ett långt speluppehåll kommer båda lagen vara spelsugna, vilket mycket väl kan sluta i en målfest.

Djurgården

Tabellplacering: 14:e

Form: F-F-F-F-F

Målskillnad: 33-77

Poängligaledare: Patrik Kareliusson (14)

Målkung: Sebastian Gafvelin (8)

Assistkung: Patrik Kareliusson (7)

Buse: Jonathan Blomqvist (6 minuter)

Spelare att hålla koll på:

Få hade nog koll på Patrik Kareliusson innan VM, där han lyckades vinna poängligan med imponerande 25 poäng för sitt Estland. I SSL och Djurgården är han poängstarkast där han spelar en nyckelroll för lagets offensiv.

IBF Falun

Tabellplacering: 4:e

Form: V-V-F-V-V

Målskillnad: 64-48

Poängligaledare: Alexander Galante Carlström och Omar Aldeeb (18)

Målkung: Alexander Galante Carlström (14)

Assistkung: Omar Aldeeb (12)

Buse: Emil Kalentun (20 minuter)

Spelare att hålla koll på:

Det blev två mål mot Jönköping innan uppehållet, har Victor Wettergren lyckats bevara formen? En riktig sniper som både går mål på distans och nära framför kassen. Djurgården borde vara oroliga.