Idag 1 match
21 Apr 1 match

Oavgjort i träningsmatchen mot Sirius

20 augusti 2019 20:47

IBF Falun och Sirius spelade oavgjort 5-5 i träningsmatchen i Jalas Arena under tisdagskvällen.

IBF Falun går nu in i en intensiv matchvecka med träningsmatchen hemma mot Sirius innan Falun Floorball Open inleds på torsdag med match mot Chodov från Prag i Tjeckien.

Träningsmatch hemma i Jalas Arena mot SSL-kollegan Sirius från Uppsala slutade oavgjort 5-5 efter periodsiffrorna 1-2, 3-1, 1-2. Gästerna såg ut att gå till pausvila med en två målsledning men bara sekunder före slutsignalen höll sig Rasmus Enström framme och fick till en kvittering. Det var också Enström som 28 sekunder in i period två kvitterade och sen även två minuter senare gav IBF ledningen i matchen.

Omar Aldeeb utökade sedan till 4-2 innan Sirius reucerade före pausvilan.

Gästerna skulle sedan återien koppla ett grepp om matchen. Bara 29 sekunder in i slutperioden var det reducerat och i spel fem mot fyra i mitten av perioden tog Sirius återigen ledningen i matchen.

Men IBF skulle komma tillbaka än en gång och när Johan Samuelsson hittade fram med en passning till Emil Johansson efetr 12.16 så var det kvitterat. Ett resultat som stod sig till slutsignalen.

– Jag tycker det var en bra match, fysiskt och intensivt spel, kommenterade IBF-tränaren Thomas Brottman efter slutsignalen.

Det här var också starten på en intensiv matchvecka för laget. – Ja nu kör vi på med turneringen här på hemmaplan med start på torsdag. Det ser bra ut i laget, alla var med i dag och spelade förutom Thomas Holmgren som dras med en lättare skada. Så det ser bra ut inför Falun Floorball Open, konstaterar Brottman.