Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

Patrik Burman inför dagens match mot Storvreta

7 november 2020 09:19
SSL Herr

Trots fyra raka segrar letar IBF Falun fortfarande efter formen och idag ställs man mot rivalerna Storvreta på IFU Arena. Faluns nyförvärv Patrik Burman kommer senast från Sirius och vet hur det är att möta Storvreta. Inför matchen vet han vad som blir viktigt för en Falunseger: ”Vi måste vara effektiva i vårt spel”


IBF Falun har inlett säsongen med 4 vinster, hur är formen i laget?
-Formen har varit lite sådär tycker jag. Vi har inte riktigt fått det stäm vi vill ha i spelet, men vi måste fortsätta jobba hårt och jobba vidare på detaljerna. Men det är ett styrkebesked att vi lyckats vinna fyra matcher även om vi inte riktigt är nöjda med spelet.

Det är din första säsong i klubben, hur känns det?
-Det känns kul att vara här. Grabbarna i laget har välkomnat mig fint och jag har kommit in i gruppen på ett bra sätt. Sen är det ett roligt lag att spela i då vi spelar offensivt och vill ha boll.

Vad är största skillnaden jämfört med din förra klubb Sirius?
-Största skillnaden är kvalitén på spelarna och bredden. I Falun är det toppspelare på varje position och landslagsspelare i samtliga femmor. Det har varit väldigt utvecklande för mig att komma hit och få spela i den här miljön.

Idag ställs ni mot Faluns rivaler Storvreta. Som tidigare Siriusspelare borde det inte vara svårt att tagga till i en match som denna?
-Nej, jag har haft förmånen att spela många häftiga derbymatcher mot Storvreta under min tid i Sirius. Det har varit extremt roliga matcher och jag ser fram emot att möta dem i Falutröjan nu.

Vad tror du att det blir för matchbild?
-Två lag som båda vill vinna matchen. Båda lagen kommer vilja styra spelet och försöka kontrollera matchen. Det kommer gå fort på planen och jag hoppas att Falupubliken följer matchen hemifrån.

Vad krävs från er sida för att ta med er tre poäng från Uppsala?
-Vi måste vara effektiva i vårt spel, utnyttja våra spelvändningar samtidigt som vi måste vara noggranna med bollen. Hitta en bra balans och undvika kontringar från deras sida, där är de starka.

Samtliga matcher från SSL Matchens sänds på SportExpressen Play samt DT.se

Vill du stötta IBF Falun i den tuffa situationen med spel inför 50 personer? Boka en stödbiljett för 50:- på ibffalun.com/stodbiljett

Vill du se matchen tillsammans med andra fans till IBF Falun? O´Léarys i Falun sänder samtliga matcher för IBF Falun dam och herr.