Falun
FAL

Full pott för damerna i Umeå

21 oktober 2018 18:52

Två matcher, två segrar. Ja det blev full pott när damerna summerar helgens matchturné till Umeå. Lördagens seger 8-1 mot Dalen följdes upp med 9-6 mot RIG Umeå IBK på söndags eftermiddagen.

Det såg länge ut att gå mot ännu en stor och enkel seger när IBF-damerna mötte ännu ett Umeålag på söndagen.

Ledning 1-4 efter den första perioden vilket utökades till 1-6 när mer än halva matchen var spelad.

– Jag är riktigt nöjd med hur vi genomför den första halvan av matchen, summerar tränaren Daniel Dalbjer.

Men motståndarna Umeå tog den chansen de hade att försöka få kontakt. De ändra taktik och slog långbollar på chans mot Falumålet, vilket också gav utdelning.

Två snabba mål i slutet av en andra perioden och ställningen 4-7 blev det lite nerv i matchen inför den sista perioden.

Där var det också hemmalaget som fick göra det första målet. 5-7 målet gav RIG Umeå IBK visst hopp och vittring på poäng.

Lovisa Bjurells utökning till 5-8, resulterade återigen av replik från hemmalaget och 6-8 gav matchen nerv ända till slutminuterna.

Umeå begärde timeout med fyra minuter kvar för att försöka få till ett sista läge att komma ikapp. Istället var det IBF som bara 16 sekunder därefter genom Frida Hellgren kunde punktera matchen och fastställa slutresultatet till 6-9.

Är det här en matchbild som vi kommer att få se även framöver i era matcher tror du.

– Det tror jag säkert, motståndarna måste ju hitta på något för att få stopp på vårt snabba spel och då ser de ju sin chans som Umeå gjorde idag, menar Daniel Dalbjer.

Resultatet innebar att IBF-damerna plockade hemma alla sex poäng i helgens två matcher i Umeå.

Efter fem omgångar parkerar IBF på andra plats i tabellen med 12 poäng, tre poäng efter Nacka.