05 Apr 1 match
07 Apr 1 match

Tre pinnar säkrade och tre pinnar kvar att ta innan decenniet tar slut!

19 december 2019 23:08

-Det blir lite slutspelskänsla, så beskrev Emil Johansson matchen mot Mullsjö i en periodpaus, och om det inte är en bra beskrivning på torsdagens match så är det inte mycket som är det.

Bataljen i Nyhemshallen bjöd på fart, flås, hårda närkamper, känslor och mängder med energi, både på planen och läktaren. En match som började lite segt för IBF Falun som fick två mål mot sig i snabb följd runt tiominutersgränsen i första perioden. Men sedan så växlade dalalaget upp rejält och tog kontroll över matchen och slängde in tre mål på under fyra minuter i samma period. Något som kändes som ett ”argt” Falun, satte ner foten och blev inte att leka med. Matchen fortsatte och slutade med vinst för Falun med sex mål mot fyra. En vinst som gav dem en fortsätt säker förstaplats i tabellen på 49 poäng.

Men!
Redan i övermorgon, på lördagen 21/12, så kommer tabelltvåan Storvreta på besök i Faluns hemmaborg med ambition att ta ikapp några poäng och minska avståndet mellan första och andraplatsen. Storvreta ligger i skrivande stund på 45 poäng då de missat poäng. Först i straffar mot Linköping och sedan matchen därpå mot IBK Dalen under ordinarie tid. Frågan som ligger på många falusupporters läppar är om dessa förluster för Storvreta var en tillfällig svacka eller om de svenska mästarna stött på något annat underliggande problem. Allra helst nu under de senaste dagarna med nyheten att Storvretas huvudtränare har fått bryta med laget. Något som inte märktes av i Storvretas match i tisdags mot Sirius som slutade 5-1. Frågan är om lagets rutin kan ta dem igenom Faluns motstånd. Ett Falun med nya och unga spelare som, jag vill säga visat upp ett antal gånger nu att de hör hemma i SSL-toppen och samtidigt visat på ständig utveckling under den här halvan av säsongen.

Nu blir det upp till bevis mot de svenska mästarna på lördag i ett fullsatt Guide Arena. Kommer daladansen ljuda kvällen lång när Falun säkra en ännu större förstaplats eller kommer Storvreta göra det jobbigt för Falun? Sett till hur båda lagens senaste matcher sett ut så tror jag på att Falun tar för sig och visar upp sina nya talanger och tar hem tre pinnar till. Framför sin egen hemmapublik så ska det till några växlar extra för att sätta upp ett effektivt motstånd mot Falun. Så i min åsikt så kommer de nya talangerna kliva fram och driva hem matchen och publiken kommer ge dem energin att göra det.

Mullsjö AIS – IBF Falun, resultat: 4-6