Lördag
24 Feb 2 matcher
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Idag 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 2 matcher
Torsdag
04 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Söndag
07 Apr 1 match
Hemma
Falun
FAL
Borta
Örebro
ORE

Storseger när Örebro besegrades med hela 14-1

6 januari 2019 18:56

Adam Colling visade vägen med tre mål och Malte Lundmark med två mål och totalt fem poäng i matchen när IBF Falun plockade hem en komfortabel seger med hela 14-1 hemma mot Örebro.


IBF bjöd på en pigg och offensiv inledning på matchen mot Örebro. Detta i avsaknad av Alexander Galante Carlström som missade matchen på grund av en huvudskada som han ådrog sig när han smällde ihop med Rasmus Enström när laget tränade fotboll. Förhoppningsvis är han tillbaka redan till onsdagens match borta mot Pixbo.

1-0 efter 4.35 var en härlig soloprestation från Johannes Larsson som tog fart från mittplan och vände bort en motståndare innan han säkert pricksköt in ledningsmålet.

Bara minuten senare frispelades Adam Colling, men istället för mål så lyckades han med konststycket att slå bollen stolpe, stolpe och ut. Många jublade för mål men...

Istället var det gästerna som bara minuten senare fik till en kvittering på sin första riktiga målchans i matchen.

Men Colling skulle få sin revansch. Ett par minuter senare kom han i ett nytt friläge och den här gången gjorde han inget misstag, och 2-1 till IBF Falun. Innan periodvilan, med matchuret på 18.06 fick IBF ytterligare utdelning på sitt hårda arbete.

Den här gången var det Omar Aldeeb som stod för målet, hans 16:e mål och totalt 31:a poäng i årets seriespel.

När lagen möttes i höstas nere i Örebro slutade det med seger för IBF Falun med 8-3.

I upptakten av den andra perioden bjöds publiken på ett riktigt fint klapp, klapp spel från IBF Falun. Det resulterade i att Adam Colling återigen fick ikläda sig rollen som målgörare, framspelad av Rasmus Enström.

Jonas Adriansson han med att göra 5-1 sex minuter in i perioden innan det var dags igen för Colling. 10.05 på matchuret när Adam Colling gjorde sitt tredje mål i matchen, återigen framspelad av Rasmus Enström.

Enström med två assist i perioden fick även kliva fram som målskytt när han framspelad av Casper Backby noterades för 7-1 målet

– Nu har vi skaffat oss ett bra utgångsläge inför sista perioden, nu ska vi jobba på i sista och fixa det här, kommenterade matchens tremålsskytt Adam Colling i periodpausen.

Lugnt och säkert rullde det också på för IBF i den sista perioden. Malte Lundmark och Emil Johansson svarade för var sitt mål innan det var dags för Johannes Larsson att fixa tvåsiffrigt på resultattavlan.

När sedan IBF fick chansen i powerplay tryckte Johan Fahlström in 11-1 i snyggt samspel med Malte Lundmark och Rasmus Enström.

31 sekunder senare var det dags igen, 14.49 på matchuret när Malte Lundmark gjorde sitt andra mål och fjärde poäng totalt i den tredje perioden. Lundmark var även inblandad i matchens nästa mål där han spelade fram Omar Aldeeb till 13-1.

Det skulle bli ett mål till i matchen. Johan Fahlström fastställde slutresultatet till hela 14-1 assisterad av Johan Samuelsson.

Nu laddar IBF Falun om för att bege sig ner till Göteborg och match mot Pixbo på onsdag 18.30.