Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

Sju IBF-spelare i truppen till Finnkampen

21 augusti 2019 19:09

Förbundskapten Mikael Hill har tagit ut truppen till Finnkampen som spelas i Alingsås 7 september. I truppen återfinns inte mindre än sju spelare från IBF Falun.


18 spelare är uttagna till herrlandslagets match mot Finland i Finnkampen 7 september i Alingsås. Nu ska IBF:s Omar Aldeeb – äntligen – få göra debut. Aldeeb som tidigare tvingats tacka nej på grund av skada vid ett par tillfällen.

– Han har tagit SSL med storm och det skulle vara kul om han kunde göra samma avtryck internationellt, säger förbundskapten Mikael Hill till innebandy.se.

Finnkampen avgörs i Estrad Arena i Alingsås 7 september. – Nu är det bara 16 utespelare och 2 målvakter uttagna. Det finns väldigt många jätteduktiga spelare som får stå åt sidan. Vi vill visa upp det bästa vi har för vår hemmapublik. Samtidigt har vi med spännande spelare som Otto Weidman, Simon Berg, Omar Aldeeb och Oskar Hovlund. Det är en ganska mixad trupp, säger Mikael Hill.

Tolv av spelarna var med i senaste VM i december 2018, medan de andra sex är nyare i landslagsdressen. Och nu ser det ut som att IBF Faluns Omar Aldeeb får göra landslagsdebut – till slut. Aldeeb har vid två tidigare tillfällen varit uttagen i landslaget, men båda gångerna tvingats tacka nej på grund av skador.

– Han är en spelare som står för mycket fart och irrationellt anfallsspel. Han har tagit SSL med storm och det skulle vara kul om han kunde göra samma avtryck internationellt, säger Hill.

Sveriges trupp mot Finland

Målvakter Jonathan Edling, FC Helsingborg

Måns Parsjö-Tegnér, IBK Dalen

Utespelare

Omar Aldeeb, IBF Falun

Casper Backby, IBF Falun

Simon Berg, IBF Falun

Rasmus Enström, IBF Falun

Alexander Galante Carlström, IBF Falun

Tobias Gustafsson, Storvreta IBK

Kasper Hedlund, Mullsjö AIS

Oskar Hovlund, Linköping IBK

Emil Johansson, IBF Falun

Robin Nilsberth, Storvreta IBK

Kim Nilsson, FBC Kalmarsund

Alexander Rudd, Storvreta IBK

Johan Samuelsson, IBF Falun

Albin Sjögren, Storvreta IBK

Jonas Svahn, IBK Dalen

Otto Weidman, Jönköpings IK