17 Apr 1 match
19 Apr 1 match

Stark avslutning fixade ny seger för damerna

18 november 2018 17:49

IBF-damerna knep en härlig seger på bortaplan mot Älvsjö. Segersiffrorna skrevs till 7-4 i en match som målmässigt var jämn ända in i slutminuten.

Bortamötet mot Älvsjö blev ett härligt styrkebesked, precis vad IBF-damerna behövde. Laget hade en 2-1 ledning efter den första perioden. Efter en riktigt stark forcering i den andra perioden gick man också upp i en 5-1 ledningen 17.06 in i perioden.

– Så långt gör vi en riktigt bra match, vi spelade matchen med två formationer på grund av lite skador och sjukdomar, berättar tränare Daniel Dalbjer.

Där såg matchen ut att vara på väg mot ett definitivt avgörande, men så kom två snabba mål från Älvsjö inom loppet av 51 sekunder innan periodvilan. 3-5 inför den sista perioden, Älvsjö hade fått lite vittring och IBF lite att fundera på.

– Trot vi blev lite för bekväma och faller tillbaka lite, då går det snabbt, men jag kände ändå inte att vi hade tappat matchen på något sätt, kommenterar tränaren Daniel Dalbjer.

När sedan hemmalaget även reducerar till 4-5 så krävdes det sedan en timeout från IBF för att få ordning på spelet och laget inför slutskedet av matchen.

– Där märks det att vi går runt på lite folk, vi blir lite tröttkörda och stela i benen, men jag tycker vi står upp och gör det bra, kommenterar Dalbjer.

Därför satt 4-6 målet av Frida Hellgren extra skönt med tre minuter kvar av matchen.

Det definitiva matchavgörandet stod Ingela Hansson för assisterad av Tone Einstulen, då återstod det endast 22 sekunder av matchen.

Skottstatistiken vann hemmalaget med 36-32 och det speglar också hur öppen och jämn den här matchen var.

I tabellen befäste IBF Falun sin andra plats, som betyder kvalplats till SSL. Serien toppas alltjämt av obesegrade Nacka.