Söndag
07 Apr 1 match

Viktig seger i streckmatchen mot Åkersberga

25 november 2018 17:51

Efter seger med 5-4 efter förlängning stärkte IBF Falun sin andra plats i tabellen. Laget har nu tre poäng upp på Åkersberga.

Två poäng skiljde IBF Falun på andra plats och Åkersberga på platsen efter inför matchen. En match där segraren skulle koppla ett litet grepp om den så åtråvärda andra platsen som betyder kvalspel till SSL.

Det präglade också matchinledningen där lagen kände på varandra och stod upp för att inte släppa till några chanser.

Vid två tillfällen i perioden släppte IBF lite på defensiven och det straffade sig direkt. En kontring från Åkersberga där Lina Ringholm räddade första läget men tvingades släppa in returen och 1-0 till gästerna efter 12.21.

Ett liknande läge också efter 16.01 då lagslagsmeriterade Louise Wickström plockar upp en långboll och petade in 2-0 för gästerna.

I den andra perioden parkerade IBF Falun mer eller mindra i gästernas anfallszon. Men det skulle dröja till 14.05 innan Frida Hellgren på passning från syster Clara kunde ordna till den så viktiga reduceringen. Tre minuter senare kom en repris på målet, Clara spelade fram till Frida och kvitterat till 2-2. Strax före pausvilan fixade även systrarna ledningsmålet, den här gången var det Frida som fick fram bollen till Clara.

Fem minuter in i den tredje perioden fick IBF ett gyllene tillfälle att utöka ledningen. Ingela Hansson fälldes i en situation framför mål och domaren signalerade för straff. Tone Einstulens lyckades dock inte överlista målvakten

Målet kom dock efter 10.34. Efter en räddning från Lina Ringholm hittade hon snabbt fram med ett långt utkast till Anna Dömstedt som bröt sig in mot mål, och distinkt satte in bollen bakom målvakten i Åkersberga. Målet fick också Åkersberga att direkt begära timeout.

Spänningen i matchen höll i sig ända till slutet. Åkersberga ordnade en reducering med fyra minuter kvar. Med endast nio sekunder kvar av matchen lyckades de även kvittera till 4-4 och matchen gick till förlängning.

Där kom dock ett snabbt avgörande genom Ingela Hansson redan efter 25 sekunder.

I och med segern utökade IBF Falun avståndet till Åkersberga med ytterligare en poäng i tabellen. Falun har nu 20 poäng och Åkersberga står på 17 poäng.