Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Idag 1 match

Rokka inför Kalmarsund

2 mars 2021 19:05
SSL Herr

Efter en episk comeback säkrade IBF Falun extrapoängen mot Pixbo efter att ha legat under med 7-2 med åtta minuter kvar av matchen. På onsdag kommer Kalmarsund till Guide Arena och IBF Faluns Patrik Rokka ser fram emot toppmatchen: ”Om vi kan ha samma spel och lagmoral som vi hade i sista perioden mot Pixbo, då kan inget lag slå oss.”


Ni gjorde en helt sjuk comeback i helgen mot Pixbo där du avgjorde i förlängningen. Har du varit med om något liknade i din karriär?
-Nej inte en så stor comeback, så det var coolt. Mot Dalen fick vi inte ihop spelet alls när de fick momentum, mot Pixbo hamnade vi i ett likande läge men hittade då spelet och då vände vi matchen och vann till slut.

Hur gick snacket efter matchen?
-Det blev en stor glädje såklart, men även en lättnad över att vi lyckades vinna efter en så svag start på matchen. Resultatet och comebacken blev ett bra kvitto på hur bra vi är när vi får ihop vårt spel.

Det är tre seriematcher kvar nu och sen slutspel. Har man redan nu börjat tänka på slutspelet eller ligger fokuset på serieavslutningen?
-Det är fullt fokus på att avsluta serien på ett bra sätt. Det finns fortfarande lag som slåss om slutspel och nedflyttning och matcherna har fortfarande en stor betydelse. Det gäller att avsluta serien på ett bra sätt, hitta en bra känsla inför slutspelet.

Toppmöte imorgon mot Kalmarsund. Hur går tankarna om matchen?
-Det ska bli en kul match att spela. Vi förlorade senast nere i Kalmar och det ska inte upprepas. Jag tror det blir en tuff match och det är en match vi måste vinna om vi vill behålla andraplatsen i tabellen.

Vad blir matchavgörande till slut?
-Om vi kan ha samma spel och lagmoral som vi hade i sista perioden mot Pixbo, då kan inget lag slå oss. Så vi får bygga vidare på den perioden och fortsätta på den vägen.

Samtliga matcher från SSL Matchens sänds på SportExpressen Play samt DT.se

Vill du stötta IBF Falun i den tuffa situiationen med spel inför tomma läktare? Boka en (eller flera) stödbiljetter för 50:-/st på ibffalun.com/biljett

Vill du se matchen tillsammans med andra fans till IBF Falun? Ring 023-278 70 för att boka bord på O´Léarys i Falun som sänder samtliga matcher för IBF Falun dam och herr.