Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match
Söndag
21 Apr 1 match

Simon Berg inför Fagerhult hemma

24 februari 2021 11:30
SSL Herr

Efter två förluster siktar IBF Falun på att återigen hitta formen och man ställs mot anfallsglada Fagerhult Habo i morgondagens match. Fem matcher återstår innan slutspelet startar och Simon Berg ser fram emot avslutningen av seriespelet: ”Det är nu det börjar dra ihop sig och det blir lite extra nerv i matcherna”


Tung förlust senast mot Dalen efter en svag start från er sida. Vad hände egentligen?
-Mentalt verkade det som vi satt kvar i bussen när matchen började. Det har varit lite upp och ner hela säsongen och vi har inte riktigt hittat rätt, har ändrat lite i femmorna till och från för att få allting att stämma. Sen har vi haft några tunga bortaresor senaste tiden och var kanske lite trötta i huvudet efter det, är man trött i huvudet blir man trött i kroppen också.

Mindre än en månad kvar till slutspelet nu. Vad har du för känsla inför avslutningen på seriespelet?
-Det är nu det börjar dra ihop sig och det blir lite extra nerv i matcherna. Det är dags att hitta formen, det är den här perioden som vi spelar för. Det blir fem viktiga matcher nu för att hitta rätt form inför slutspelet.

Imorgon ställs ni mot Fagerhult Habo som både gör och släpper in många mål. Vad föredrar du själv som back, att vinna med 10-9 eller att vinna med 2-1?
-10-9 är väl en roligare match för fansen men som försvarare vill man släppa in så lite mål som möjligt. Sen om man bara släpper in ett mål har målvakten gjort en väldigt bra insats också, så jag väljer 2-1 seger. Men det spelar egentligen inte så stor roll, det är de tre poängen som är viktigast.

Vad tror du det blir för matchbild mot Fagerhult Habo?
-Jag tror att det blir en match med mycket fart och fläkt. Fagerhult gillar att sätta hög press och öppnar då upp sig defensivt vilket vi kan utnyttja. Det blir en match med mycket mål tror jag och det ska bli en rolig match att spela.

Vad blir matchavgörande till slut tror du?
-Vi har rutinen och ett bättre lag, vi ska kunna spela oss ur pressen som de gillar att sätta på sina motståndare och då vinner vi helt enkelt.

Samtliga matcher från SSL Matchens sänds på SportExpressen Play samt DT.se

Vill du stötta IBF Falun i den tuffa situiationen med spel inför tomma läktare? Boka en (eller flera) stödbiljetter för 50:-/st på ibffalun.com/biljett

Vill du se matchen tillsammans med andra fans till IBF Falun? Ring 023-278 70 för att boka bord på O´Léarys i Falun som sänder samtliga matcher för IBF Falun dam och herr.