Söndag
07 Apr 1 match

IBF Falun upp som nya serieledare efter storseger

17 november 2018 20:01

Sista matchen före VM-uppehållet slutade på allra bästa sätt. Storseger mot Mullsjö med hela 15-5 och upp som nya serieledare i SSL.

Det var rena rama propaganda innebandyn från IBF i den förtsta perioden hemma mot Mullsjö. Innan perioden var över var ställningen hela 6-1 och gästerna hade både tagit timeout och gjort ett målvaktsbyte.

– Vi gör en mycket bra period, får utdelning på chanserna, men vi måste fortsätta vara skärpt och ha kontroll på deras hög press, menade Johan Samuelsson som svarade för två av målen i perioden. Tvåmålsskytt så långt i matchen också Adam Colling.

Mullsjö kanske kände att de fick lite vittring när de efter 1-6 kvitteringen i slutet av första perioden även gjorde det första målen i period två.

Men IBF svarade direkt, och det var återigen Adam Colling som klev fram och därmed gjorde sitt tredje mål i matchen. Det var Colling tredje hattrick den här säsongen och 10:e målet totalt i serien.

– Tycker vi äger den här matchen helt. Alla formationer är igång idag. Vi ska fortsätta våga anfalla även i den sista perioden, kommenterade Adam Colling efter den andra perioden då IBF.

En period där man avslutade med att göra två mål de sista 15 sekunderna. Det sista med en sekund kvar som betydde tvåsiffrigt i matchen och totalt 10-3.

Den sista perioden handlade mer om hur stor segern skulle bli för Falun. Efter att även Alexander Galante Carlström bidragit med ytterligare två mål i den sista perioden. Totalt 27 så här långt den här säsongen för ledaren av den totalta poängligan i SSL så slutade det det hela 15-5 till IBF.

– Det blev en match med mycket mål, inte ofta det blir så mycket mål i en match. Vi har varit ganska besvikan på vår insats spelmässigt så här långt den här säsongen, men idag tycker jag vi gör det riktigt bra.

Det här känns bra inför VM som nu stundar, säger Alexander Galante Carlström efter matchen som ser ut att vara i god form inför VM.

I och med segern gick IBF Falun upp i serieledning. Detta sedan Dalen tidigare under lördagen förlorat borta mot Kalmarsund. Falun toppar serien tillsammans med Storvreta, både på 29 poäng men IBF med bättre målskillnad. Dalen skuggar där bakom med 27 poäng.

Nu väntar ett måndslångt uppehåll med anledning av VM i Prag innan serien drar igång igen, för IBF då med bortamatch mot Sirius den 16 december.