Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

De Rosa Matcherna är tillbaka!

27 oktober 2022 16:56

Ifjol spelade IBF Faluns herrar och damer varsin rosa match till förmån för bröstcancerförbundet och totalt samlades cirka 60 000 kr in till kampen mot bröstcancer. Nu gör vi det igen och tillsammans spänner vi bågen ytterligare – mot 100 000 kr!


I Sverige får en av tre personer ett cancerbesked under sin livstid. Det betyder att i princip alla är berörda, antingen genom att själv ha drabbats av sjukdomen, har någon anhörig eller närstående som gjort det. Forskning räddar liv. Tack vare forskningens framsteg, möjliggjorda av alla som bidragit till den, överlever i dag två av tre som får cancer. På 1950-talet var det en av tre. Vi har kommit långt, men vi är inte framme än. Bröstcancerfondens vision är att ingen ska drabbas av bröstcancer och vi i IBF Falun vill vara med och bidra på vägen dit. Vi gjorde det ifjol och vi vill göra det ännu bättre i år! Två matcher, SSL Dam den 15 januari och herr den 25 februari vill vi dela tillsammans med så många som möjligt och samtidigt sätta strålkastarljuset på en viktig fråga genom De Rosa Matcherna. Tillsammans med partners och publik vill vi uppmärksamma det viktiga arbetet för cancerforskningen och genom en insamling förhoppningsvis bidra med viktiga kronor in till det fortsatta arbetet!

”Det här är fråga som berör de allra, allra flesta. Sjukdomen är så pass vanlig att nästan alla drabbats direkt eller indirekt, genom att någon anhörig, vän, kollega eller annat fått en diagnos. Idag räddas många fler än för bara 30-40 år sedan, till största delen tack vare forskning som är privat finansierad. Därför är den här typen av initiativ viktiga och därför vill vi även i år anordna de rosa matcherna”, säger IBF Faluns klubbchef Daniel Lindkvist om varför matcherna spelas även säsongen 2022/23.

”Under fjolåret var konceptet nytt, vi var dessutom fortfarande mitt uppe i en pandemi som gjorde att vi faktiskt fick flytta de ursprungliga datumen. Nu tror vi oss kunna göra ännu mer av evenemangen och vi har därför satt ett mål som är att nå över 100 000 kr. Vi tror att det är möjligt med stöd av den rosa familjen och det skulle kännas fantastiskt om vi tillsammans kunde nå upp till sexsiffrigt”, fortsätter Daniel.

Ifjol var det kostnadsfritt att gå på matcherna och publiken uppmanades istället att swisha en slant i frivillig entré till bröstcancerförbundet. I år blir det dock en liten entrépeng. ”Så är det. Vi har valt att sätta 20 kronor i entré och alla intäkter kommer förstås att helt oavkortat gå till insamlingen”, säger Daniel. ”Vi tror att de allra flesta kan lägga en tjuga i entré och med hjälp av ”många bäckar små” så kommer vi förhoppningsvis upp i ett ansenligt belopp”.

Kvar från ifjol är dock att IBF Falun skänker ”sin” andel av 50/50-lotteriet till insamlingen samt att matcherna spelas i för de rosa matcherna unikt framtagna matchtröjor som liksom ifjol auktioneras ut och även där går intäkterna oavkortat till bröstcancerförbundet.

”Så blir det absolut. Vi kommer också att ha ett särskilt swishnummer tillgängligt redan nu, så det finns från och med idag möjlighet att bidra, antingen genom swishdonationer eller genom att köpa biljetter. Tröjauktionerna tror jag blir väldigt uppskattade, det var de ifjol och jag tror och hoppas att de ska kunna ge fina intäkter som kommer att komma väl till pass i strävan mot att färre ska drabbas av och fler överleva en bröstcancerdiagnos”, avslutar Daniel Lindkvist.

KÖP DIN BILJETT TILL DE ROSA MATCHERNA REDAN IDAG!

VILL DU STÖTTA DE ROSA MATCHERNA? Vill du stötta vår insamling och de rosa matcherna? Swisha gärna ett bidrag, litet som stort gör skillnad. Tillsammans mot cancer, tillsammans mot 100 000 kr. Tillsammans är vi IBF Falun! Swish: 123-112 24 72